Eγκαίνια αθλητικών υποδομών σε σχολεία της Σαμοθράκης παρουσία της υφυπουργού Παιδείας Ζ. Μακρή

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Με μία νέα παρέμβαση, αυτή της ανακατασκευής δύο σχολικών γηπέδων στο Δημοτικό Σχολείο Καμαριώτισσας και ενός στο Γυμνάσιο-Λύκειο Σαμοθράκης, η Ένωση «Μαζί για το Παιδί», επιβεβαιώνει τους άρρηκτους δεσμούς που έχει δημιουργήσει με τα παιδιά και τους νέους στον ακριτικό  Έβρο, μέσω της δράσης «Ίσες ευκαιρίες για τα παιδιά. Δράσεις για την Υγεία και την Παιδεία σε ακριτικές περιοχές της Ελλάδας». Δεσμοί που εδράζονται στην αρχή της Ένωσης περί κοινωνικής ευθύνης και στη διατήρηση, επί σειρά ετών, της απευθείας επαφής και στήριξης ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων. 

Μεταξύ των προσκεκλημένων στη σημερινή εκδήλωση εγκαινίων των αθλητικών υποδομών η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, αρμόδια για θέματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής, Ζέττα Μακρή, η οποία εξήρε το έργο της Ένωσης. Η υφυπουργός Παιδείας, ευχαρίστησε και συνεχάρη την Ένωση «Μαζί για το Παιδί» καθώς και τη χορηγό εταιρία που ανταποκρίθηκαν στην ανάγκη της τοπικής κοινωνίας για την αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών των σχολείων. Μία ανάγκη που όπως σημείωσε «ικανοποιήθηκε μέσω συνεργασιών και συντονισμένων ενεργειών, μόλις ένα χρόνο μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Σαμοθράκη τον περασμένο Οκτώβριο και τη δέσμευσή του για νέες αθλητικές υποδομές».

«Με την παρουσία μου στη Σαμοθράκη εκπροσωπώ τον πρωθυπουργό και την ελληνική κυβέρνηση και αισθάνομαι ότι εκπροσωπώ και κάθε απλό πολίτη που έρχεται σε επαφή και γνωριμία με το έργο της Ένωσης… Οι αθλητικές εγκαταστάσεις είναι τα φυτώρια που επιδιώκουν να εμπνεύσουν και να παρακινήσουν μαθήτριες και μαθητές στην ενασχόληση με τον αθλητισμό και στη διαμόρφωση συμπεριφορών και δεξιοτήτων, οι οποίες εκπορεύονται από τα αθλητικά ιδεώδη, όπως η καλλιέργεια του ομαδικού πνεύματος, της αλληλεγγύης, του σεβασμού, της ευγενούς άμιλλας», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Μακρή, συμπληρώνοντας ότι η αξία του έργου της Ένωσης και η πολύτιμη προσφορά της, κάνουν σημαντική διαφορά στην καθημερινή αθλητική δραστηριότητα των μαθητών.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», Αλεξάνδρα Μαρτίνου, δήλωσε: «Στην Ένωση “Μαζί για το Παιδί” εργαζόμαστε καθημερινά στα 25 χρόνια λειτουργίας μας για τη δημιουργία κατάλληλων προϋποθέσεων που θα προσφέρουν ίσες ευκαιρίες στα παιδιά και τους νέους που βρίσκονται σε κάθε σημείο της χώρας μας. Βρεθήκαμε για 3η συνεχόμενη χρονιά στον Έβρο για να συμβάλλουμε στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών. Σήμερα εδώ στη Σαμοθράκη εγκαινιάσαμε τρία σχολικά γήπεδα για να μπορούν τα παιδιά να παίζουν με ασφάλεια σε ένα φιλικό και ευχάριστο περιβάλλον ενώ τους δόθηκε και αθλητικός εξοπλισμός. Ταυτόχρονα προσφέραμε εκπαιδευτικό υλικό και τεχνολογικό εξοπλισμό σε μαθητές και μαθήτριες των σχολείων του ακριτικού νησιού», ευχαριστώντας όλους τους χορηγούς «που συνέβαλαν στο όραμά μας να έχουν όλα τα παιδιά ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευσή τους και στη ζωή».

Ειδικότερα, η εν λόγω δράση στο ακριτικό νησί του Έβρου, αφορά την ανακατασκευή πλήρως δύο γηπέδων μπάσκετ και βόλεϊ, στο Δημοτικό Σχολείο Καμαριώτισσας, όπου φοιτούν 127 μαθητές και ενός γηπέδου μπάσκετ στο Γυμνάσιο-Λύκειο Σαμοθράκης, όπου φοιτούν 100 μαθητές. Επίσης, καλλωπίστηκαν και βάφτηκαν όλοι οι περιβάλλοντες χώροι αυτών και προσφέρθηκε αθλητικό υλικό, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς 2021-2022. Σημειώνεται, ότι καλύφθηκε το 100% των αιτημάτων σε αθλητικό εξοπλισμό των σχολικών μονάδων του νησιού και παράλληλα ενισχύθηκαν με εκπαιδευτικό υλικό. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το «Μαζί για το Παιδί», στηρίζει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τα παιδιά και τους νέους στον Έβρο, μέσω της προαναφερθείσας δράσης, «με παρεμβάσεις που εστιάζουν στην ισότιμη πρόσβαση σε ποιοτική εκπαίδευση και περίθαλψη, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και δήμους». Επιγραμματικά οι δράσεις που οργανώνονται και υλοποιούνται για το τρέχον έτος συνοψίζονται στις εξής: 

Ανακατασκευή σχολικών γηπέδων και δωρεά αθλητικού εξοπλισμού σε σχολικές μονάδες της Σαμοθράκης 
Ανάπλαση σχολικού γηπέδου στο Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο στο Μέγα Δέρειο Σουφλίου
Εκπαιδευτική Ρομποτική στο Σουφλί και στην Αλεξανδρούπολη με στόχο τον ψηφιακό αλφαβητισμό και την καλλιέργεια υψηλού επιπέδου δεξιοτήτων
Δημιουργία βιβλιοθήκης στο Δημοτικό Σχολείο Ριζίων Ορεστιάδας
Προσφορά εκπαιδευτικού εξοπλισμού σε 24 σχολικές μονάδες του Έβρου
Το εν λόγω έργο υλοποιείται με την αρωγή υποστηρικτών εταιριών που σύμφωνα με την Ένωση «πίστεψαν στο σκοπό και στήριξαν τις προσπάθειες του Μαζί για το Παιδί».

Η Ένωση μη κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων «Μαζί για το Παιδί», που εργάζεται για την ευημερία περισσοτέρων των 30.000 παιδιών κάθε χρόνο, από την έναρξη της λειτουργίας της το 1996, έχει λάβει σημαντικές διακρίσεις για την κοινωνική της προσφορά, μεταξύ των οποίων και το Αργυρό Μετάλλιο της Ακαδημίας Αθηνών, με το οποίο τιμήθηκε το 2016. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin