Everything bagels, τα σπιτικά!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

loveandspices.gr by Eftychia Charmanidou

Αλήθεια εσείς ξέρετε τα bagels?

Αν όχι, ήρθε η ώρα να τα μάθετε… εάν πάλι τα γνωρίζετε, ή ακόμα καλύτερα αν τα έχετε δοκιμάσει, μπορείτε να καταλάβετε την εμμονή μου!

Είμαι completely in love μ’ αυτά εδώ τα bagels. Τα everything bagels που έχουν τη γεύση του κυριακάτικου πρωινού στη Νέα Υόρκη!

Το χαρακτηριστικό τους είναι ότι βράζονται για λίγο πριν ψηθούν, κάτι που βοηθάει να κρατήσουν το ωραίο τους σχήμα αλλά και γίνουν μαλακά στο εσωτερικό τους.

Αυτό το μεγάλο κουλούρι είναι πολλά περισσότερα από ένα αλμυρό ψωμάκι με γέμιση. Με πλούσια κρούστα και μαλακή, συνεκτική και «ψωμένια» ψίχα και νόστιμα topping με παπαρουνόσπορο, σουσάμια, αποξηραμένα σκόρδο και κρεμμύδι.

Τα bagels είναι ιδανικά για να φτιάξετε υπέροχα σάντουιτς με καπνιστό σολωμό και κρέμα τυρί(το κλασικό serve για bagel στη N.Y. και η ίδια εκδοχή με αυτή των Εβραίων μεταναστών που το έκαναν γνωστό), να τα συνοδεύσετε με αυγά, μπέικον και αβοκάντο, να τα γεμίσετε με τυριά και αλλαντικά, λαχανικά και πρασινάδες, να τα πασαλείψετε με λίγο βούτυρο όπως είναι ζεστά…

Μμμμμ…. για πάμε να φτιάξουμε everything bagels…

Everything bagels

  • Μερίδες: 8 ψωμάκια Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά

Χρόνος ψησίματος: 25 λεπτά Χρόνος αναμονής: 1 ½ ώρες

Υλικά για τα bagels

  • • 550γρ. αλεύρι σκληρό για ψωμί
  • • 350γρ. νερό χλιαρό
  • • 1 φακελάκι (8γρ.) ξηρή μαγιά
  • • 1κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • • 2κ.γ.αλάτι

Για το ζεστό μπάνιο

  • • 2 λίτρα νερό
  • • ¼ κούπας μέλι
  • • ½ κούπα μαγιονέζα
  • • ½ κούπα γιαούρτι
  • • 1κ.σ.μέλι
  • • 1κ.σ.μουστάρδα

Για το topping

  • • 2κ.σ. παπαρουνόσπορο
  • • 2κ.σ.σουσάμι
  • • 1κ.σ. μαύρο σουσάμι(προαιρετικά)
  • • 1κ.σ. αποξηραμένα flakes σκόρδο
  • • ½ κ.σ. αλάτι
  • • 1 αυγό διαλυμένο με λίγο νερό

Για το σερβίρισμα

  • • 300γρ.Φέτες καπνιστού σολωμού
  • • 150γρ. Τυρί κρέμα
  • • Αλάτι, πιπέρι
  • • Χυμός και ξύσμα λεμονιού
  • • άνηθος

Είμαι η Ευτυχία από το loveandspices.gr ! Βρείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin