Δευτέρα 22 Απριλίου 2024

Fake News ο πυροβολισμός μετανάστη στον Έβρο που δημοσίευσε το Spiegel

Απολύτως ψευδή χαρακτήρισε τα δημοσιεύματα του γερμανικού Spiegel o κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας, για δήθεν πυρά Ελλήνων στρατιωτών στον Έβρο προς μετανάστη που προσπάθησε να περάσει παρανόμως στην Ελλάδα από την Τουρκία με αποτέλεσμα τον δήθεν θάνατό του.

«Αποτελεί αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι κατά την πρόσφατη κρίση στα χερσαία σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας στις αρχές Μαρτίου 2020, η τουρκική κυβέρνηση και οι τουρκικές αρχές χρησιμοποίησαν μετανάστες και πρόσφυγες, ως πιόνια σε μια προπαγάνδα «κατασκευασμένη για την τηλεόραση» εναντίον της Ελλάδας» τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Προσθέτει ότι «στην πραγματικότητα, επιδεικνύοντας απόλυτη αδιαφορία για την ανθρώπινη ζωή, την υγεία και αξιοπρέπεια αυτών των μεταναστών και προσφύγων, οι τουρκικές αρχές τούς χρησιμοποίησαν δυστυχώς “ως ανθρώπινα όπλα” για να υπονομεύσουν τα Ελληνικά σύνορα. Υπάρχουν αδιαμφισβήτητες αποδείξεις ότι οι τουρκικές αρχές ενήργησαν κατ’ αυτό τον τρόπο, με όλα τα μέσα, από τη μετακίνηση προσφύγων και μεταναστών στα σύνορα, μέχρι την χρήση εκτοξευτήρων για ρίψη δακρυγόνων από τις τουρκικές δυνάμεις καταστολής εναντίον της ελληνικής πλευράς των συνόρων».

Στη συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημειώνει ότι κανένα στοιχείο δεν προέκυψε στις αρχές Μαρτίου που να αποδεικνύει ότι οι ενέργειες των ελληνικών δυνάμεων ασφαλείας είχαν ως αποτέλεσμα απώλεια ζωής και παραθέτει τη δήλωσή του στις 4 Μαρτίου με την οποία διέψευσε αυτούς τους ισχυρισμούς: «Η τουρκική πλευρά κατασκευάζει και διοχετεύει ψευδείς ειδήσεις σε βάρος της χώρας μας. Ακόμη μια τέτοια ψευδή είδηση κατασκεύασαν, σήμερα, με δήθεν τραυματίες και έναν νεκρό από δήθεν ελληνικά πυρά. Το διαψεύδω κατηγορηματικά. Επειδή τα fake news δεν έχουν τελειωμό, ενώ πριν από λίγο μιλούσαν για τραυματίες, τώρα μιλούν για νεκρό. Επαναλαμβάνω την προηγούμενη διάψευσή μου: Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο περιστατικό με πυρά από τις Ελληνικές Αρχές».

Στην συνέχεια αναφέρει ότι κανένα νέο στοιχείο δεν παρουσιάζεται σήμερα και αναρωτιέται γιατί όλα αυτά αναπαράγονται, δύο μήνες αργότερα.

Σημειώνει ότι δεν είναι κάτι νέο για την Τουρκία να εξαπολύει εκστρατείες παραπληροφόρησης. «Ευτυχώς, η διεθνής κοινότητα κατανοεί την πλήρη έκταση των μεθόδων και πρακτικών της Τουρκίας. Πρακτικές που καταδίκασαν οι Πρόεδροι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και του Ευρωκοινοβουλίου στις 3 Μαρτίου 2020, όταν μαζί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη διενήργησαν επιτόπια αυτοψία της τουρκικής επιθετικότητας κατά των ευρωπαϊκών συνόρων με την Τουρκία στον Έβρο» αναφέρει ο κ. Πέτσας.

Καταλήγοντας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τονίζει ότι η Ελλάδα, ως κυρίαρχο κράτος, έχει το δικαίωμα να προστατεύει τα σύνορά της έναντι οποιασδήποτε επίθεσης και παραβίασης. «Αυτό έκανε τον Μάρτιο του 2020, όταν οι ελληνικές αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις έλαβαν εντολές να αποτρέψουν όσους προσπάθησαν να εισέλθουν παράνομα στην Ελλάδα χρησιμοποιώντας μη-φονικά μέσα. Οι ελληνικές δυνάμεις εκτέλεσαν την αποστολή τους με απόλυτη επιτυχία και σύμφωνα με τις εντολές τους» σημειώνει.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη