Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024

GEREALIA: Το βραβευμένο σνακ του 1ου ΕΠΑΛ Διδυμοτείχου

Το 1o Επαγγελματικό Λύκειο Διδυμοτείχου-Ευγένιος Ευγενίδης έχει πολλές επιτυχίες καταγεγραμμένες στο ιστορικό του, με καθηγητές και μαθητές που βλέπουν την ζωή σαν μια διαδρομή ευρηματικότητας και τεχνογνωσίας.

Αυτή τη φορά δημιούργησαν ένα ξεχωριστό σνάκ, με διατροφική αξία και σεβασμό στο περιβάλλον, τη GEREALIA .

Η παρασκευή του μπισκότου βασίζεται στην ιδέα της κυκλικής οικονομίας, προκειμένου να αξιοποιούνται προϊόντα που καταλήγουν στα απορρίμματα, εξηγεί η Κυριακή Κεραμιτσόγλου, η διευθύντρια του ΕΠΑΛ, στην εκπομπή Περίμετρος της ΕΡΤ 3. Τα συστατικά του από τυρόγαλο που πετιέται και προκαλεί ζημιά στο περιβάλλον, συνδυασμένο με πετιμέζι και αλεύρι σόργου, έδωσαν ένα γευστικό προϊόν, που βρήκε ανταπόκριση στους καταναλωτές.

Ήδη κάποια ξενοδοχεία της Χαλκιδικής δοκίμασαν και αποφάσισαν να εντάξουν τα νέα μπισκότα στο πρωινό τους.

Ξεκίνησαν το 2017 και έκτοτε συμμετέχουν στο ετήσιο διαγωνισμό Εικονικής Επιχείρησης. Έπειτα από πολλές παραλλαγές και δοκιμές κατέληξαν στην συγκεκριμένη δοσολογία και η GEREALIA ήταν το γευστικό αποτέλεσμα που κέρδισε τις εντυπώσεις και το βραβείο στον εκπαιδευτικό διαγωνισμό “Εικονική Επιχείρηση 2024”.

Σύμφωνα με την Δήμητρα Τασίδου, υπεύθυνη προγράμματος, το επόμενο βήμα είναι η μαζική παραγωγή από τοπικές επιχειρήσεις, που θα μπορούν να αναλάβουν να περάσει το προϊόν από το εργαστήριο στην ευρεία κατανάλωση.

ΠΗΓΗ:ERTNEWS

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη