Τετάρτη 22 Μαΐου 2024

K. Κυρανάκης: « Άμεσα στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση για τις παρεμβολές στο σήμα των ραδιοφωνικών σταθμών του Έβρου»

Το είπε και το έκανε…Ένα μήνα μετά και η δέσμευση γίνεται πράξη από την πλευρά του αρμόδιου υπουργείου.

Μόλις περάσει το Πάσχα είναι έτοιμη και έρχεται νομοθετική πρωτοβουλία για το θέμα των παρεμβολών από την Τουρκία σε ελληνικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς ακριτικών περιοχών. Πρόκειται για ένα μείζον πρόβλημα για την ακριτική περιοχή της Θράκης το οποίο έρχεται να λύσει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Οι συχνές παρεμβολές από τη γειτονική χώρα ανάγκαζαν τους ιδιοκτήτες των σταθμών να αναζητούν δευτερεύουσες θέσεις για να εκπέμψουν, κάτι όμως που επέφερε συχνά πρόστιμα, καθώς η μετακίνηση συχνότητας απαγορεύεται από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Ο κύριος Κυρανάκης επισκέπτεται εκ νέου την Αλεξανδρούπολη όπου θα έχει νέα συνάντηση με τους ιδιοκτήτες των ραδιοφωνικών σταθμών για να τους ενημερώσει για την εξέλιξη του θέματος, καθώς επίκειται η άμεση λύση του προβλήματος με νομοθετική ρύθμιση, με την οποία, όπως λένε πηγές του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, “θα υπάρχει μεγαλύτερη ευελιξία για τους ακρίτες”, ώστε στην πιθανότητα παρεμβολών από τρίτες χώρες να μπορούν να εκπέμπουν απρόσκοπτα.

Ο υφυπουργός σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ τόνισε πως “είναι εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη τα προβλήματα των ακριτικών περιοχών να είναι σε άμεση προτεραιότητα. Είναι χρέος μας και εθνική ευθύνη ως Ελληνική Κυβέρνηση να στεκόμαστε στο πλευρό τους”.

Να υπενθυμίσουμε ότι στις αρχές Μαρτίου ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης από την Αλεξανδρούπολη, όπου είχε συνάντηση με τους ιδιοκτήτες των ραδιοφωνικών σταθμών, ώστε να ακούσει αναλυτικά για το πρόβλημα. Στο διάστημα των περίπου δύο μηνών που ακολούθησε, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε συνεργασία με τη γενική γραμματεία της κυβέρνησης, το υπουργείο Εξωτερικών, το υπουργείο Μεταφορών και το ΓΕΕΘΑ – καθώς σε ό,τι αφορά ακριτική περιοχή έχει άμεση εμπλοκή το Πεντάγωνο – αναζήτησε τρόπους να λυθεί ένα θέμα που ήθελε και πολιτική βούληση, αλλά είχε και τεχνικές δυσκολίες.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη