Κυριακή 21 Ιουλίου 2024

Livebooks – Τα βιβλία που ζωντανεύουν ξαναφέρνουν τη χαρά του βιβλίου για τα παιδιά!

Ένα βιβλίο είναι παραπάνω από εικόνες και γράμματα. Είναι ο χρόνος που μοιράζεται ένας γονιός με το παιδί, είναι η ξεκούραση των μικρών μαθητών μετά από μία γεμάτη μέρα μαθημάτων, είναι η χαρά της εξερεύνησης μυθικών κόσμων και πλασμάτων. Δεν χρειάζεται να είναι μια βαρετή διαδικασία, ούτε κάτι που μας επιβάλλουν.


Η ανάγνωση ενός βιβλίου μπορεί να γίνει διασκεδαστική και πραγματικά ωφέλιμη, κυρίως όταν ΔΕΝ την επιβάλλουμε στα παιδιά.

Ταυτόχρονα υπάρχουν πολλές φωνές που θεωρούν ότι το βιβλίο απειλείται. Δικαίως είναι πολλοί εκείνοι που ανησυχούν για την ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας, την διαρκή ενασχόληση των παιδιών με αυτή και τον συνεχώς αυξανόμενο χρόνο στις οθόνες. Είναι πολύ σημαντικό πρώτα εμείς να μάθουμε να τη χρησιμοποιούμε προς όφελός μας και έπειτα να το δείξουμε και στα παιδιά. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να απολαύσουμε τα οφέλη της.

Τα Livebooks – Τα βιβλία που ζωντανεύουν κάνουν μια απίστευτη σύζευξη. Αυτή της Επαυξημένης Πραγματικότητας με το παραδοσιακό βιβλίο. Το αποτέλεσμα είναι καθηλωτικό. Ουσιαστικά ενισχύεται το βιβλίο από την τεχνολογία, γίνεται πιο διαδραστικό, περισσότερο ελκυστικό και βοηθάει τα παιδιά να δημιουργήσουν εικόνες που δύσκολα θα έβλεπαν στο φυσικό τους περιβάλλον. Όπως οι πλανήτες, ή ακόμα και οι δεινόσαυροι!


Πώς λειτουργούν;

Κατεβάζεις τη ΔΩΡΕΑΝ εφαρμογή σε tablet/smartphone που συνοδεύει το κάθε βιβλίο και μόλις σημαδέψεις κάποια σελίδα του βιβλίου τότε το περιεχόμενό του ζωντανεύει τρισδιάστατα μέσα από τις οθόνες! Η διαφορά με ένα βίντεο είναι ότι όλο αυτό συμβαίνει στο χώρο σου, στο σαλόνι σου, στο δωμάτιό σου. Και αυτή είναι η μαγεία της Επαυξημένης Πραγματικότητας. 

Πρόκειται για μια διαφορετική εμπειρία ανάγνωσης. Στο site www.livebooks.gr μπορείς να βρεις όλη τη σειρά των παιδικών βιβλίων που ζωντανεύουν, με πολλές λεπτομέρειες για το πως λειτουργούν, ενημερωτικά βίντεο αλλά και πολλές πολλές δωρεάν δραστηριότητες και εκτυπώσιμo υλικό για γονείς και δασκάλους.

Ας ξαναφέρουμε λοιπόν την χαρά της ανάγνωσης συνδυάζοντάς την με τα οφέλη της Επαυξημένης Πραγματικότητας.

Γνώρισε την ομάδα των livebooks εδώ: www.livebooks.gr και δες αναλυτικά όλα τα βιβλία που ζωντανεύουν! Μπορείς να παραγγείλεις online ή τηλεφωνικά στο 231.700.5151, καθημερινά 9-5, ΔΕ-ΠΑ.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email