Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Market Pass: Αντίστροφη μέτρηση για νέα πληρωμή, ποιους αφορά

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τη νέα πληρωμή του Market Pass, η οποία θα γίνει στις 5 Φεβρουαρίου για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2023. Ποιους αφορά; Τους δικαιούχους που διαμένουν σε πληγείσες περιοχές και είχαν κάνει αίτηση μετά τις 31 Οκτωβρίου 2023 και είχαν πληρωθεί τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριου.

Το ύψος της ενίσχυσης ανά νοικοκυριό ανέρχεται σε ποσοστό 10% επί του μηνιαίου ύψους αγορών, που καθορίζεται σε 220 ευρώ για το μονομελές νοικοκυριό, προσαυξανόμενο κατά 100 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού με ανώτατο όριο τα 1.000 ευρώ αγορών.

Σε περίπτωση που ο δικαιούχος επιλέξει την πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό, το ποσό ενίσχυσης που καταβάλλεται ανέρχεται στο 80% επί του ανωτέρω ύψους.

Να σημειωθεί πως για κάθε επιπλέον εξαρτώμενο μέλος ή φιλοξενούμενος προστίθεται στο εκτιμώμενο ύψος αγορών του νοικοκυριού 100,00 ευρώ ενισχύοντας έτσι τη μηνιαία επιδότηση κατά 10,00 ευρώ εάν επιλεγεί η έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, ή κατά 8,00 ευρώ εάν επιλεγεί ως τρόπος καταβολής της ενίσχυσης η τραπεζική κατάθεση.

Πηγή: powergame.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη