Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Tο 48ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή συνεχίζει το «ταξίδι» του στην Ορεστιάδα

Tο 48ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή συνεχίζει το «ταξίδι» του στην Ορεστιάδα και ανοίγει τις πύλες του το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη με ένα πλούσιο πολιτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα.

Αναλυτικά:

«Η νέα γενιά με το ΚΚΕ για “το μεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό” (Ν. Μπελογιάννης) – Σοσιαλισμός, η απάντηση τον 21ο αιώνα».

Με αυτό το σύνθημα, εμπνευσμένο από τα λόγια του Νίκου Μπελογιάννη, που φέτος συμπληρώνονται 70 χρόνια από την εκτέλεσή του, το 48ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» συνεχίζει το «ταξίδι» του στην Ορεστιάδα το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη.

Το Φεστιβάλ, που για 2η χρονιά γίνεται στον ίδιο χώρο, μέσα από τις εκδηλώσεις του, «ξαναζωντανεύει» το εγκαταλελειμμένο γήπεδο τένις (Ανατολικό Άλσος Αδριανουπόλεως) και ταυτόχρονα αναδεικνύει τις δυνατότητες που έχει για να μετατραπεί σε χώρο πρασίνου, αναψυχής και αθλητισμού κάτι που αποτελεί πάγια διεκδίκηση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και των νέων της πόλης γενικά. Ο λαός της Ορεστιάδας έχει ανάγκη από τέτοιους χώρους που θα αποτελούν μια ανάσα ξεκούρασης και αναψυχής για τους εργαζόμενους και τα παιδιά τους, μια πηγή πρασίνου μέσα στην πόλη.

Το 48ο Φεστιβάλ ανοίγει τις πύλες του στις 8 μ.μ. με ένα πλούσιο πολιτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα που θα περιέχει:

  • Πολιτική ομιλία από τον Γιώργο Τριανταφυλλίδη, μέλος του ΓΠ Αν. Μακεδονίας και Θράκης της ΚΝΕ
  • Συναυλία με τους Παναγιώτη Δόβρη, Δημήτρη Μπεζιργιαννίδη και Τρύφωνα Μπίκο
  • Λαϊκό – ρεμπέτικο γλέντι
  • Έκθεση με τίτλο «Έλα με την ΚΝΕ! Στον αγώνα βρίσκεται η ελπίδα, στην οργάνωση βρίσκεται η δύναμη
  • Έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής»
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη