Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2024

Tο Σουφλί γίνεται “must” προορισμός και στο χώρο της παγκόσμιας μόδας

Tο Σουφλί επανήλθε δυναμικά ως σημείο αναφοράς στην παγκόσμια συνείδηση της παραγωγής μεταξιού και ξαναγίνεται “must” τόπος προορισμού. Αυτό επιτυγχάνεται με τη διαρκή προσπάθεια να αναδεικνύει με κάθε ευκαιρία τις ιδιαιτερότητες και τα πλεονεκτήματά του.

Ο Γιώργος Τσιακίρης, πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Μετάξης “Η Χρυσαλλίδα” και ιδρυτής του “Μουσείου Τέχνης Μεταξιού” αλλά και του Οίκου Τσιακίρης, παρουσίασε για πρώτη φορά στο Ράδιο Έβρος και στην εκπομπή Εβροσκόπιο μία ακόμη δράση παγκόσμιας εμβέλειας που θα γίνει από 4 έως 7 Ιουνίου: Το international Fashion Revolution Summer School.


Πρόκειται για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (π. ΑΣΟΕΕ), μέσω του οποίου έρχονται στην Ελλάδα και εντάσσουν το Σουφλί στο πρόγραμμά τους, καθηγητές και ειδικοί από κορυφαία διεθνή ιδρύματα, επαγγελματίες αλλά και σπουδαστές από όλο τον κόσμο. Συγκεκριμένα, το διεθνές Fashion Revolution Summer School παρέχει βιωματική μάθηση και πρακτική εξάσκηση σχετικά με τη βιομηχανία της μόδας.

Περιλαμβάνει τη γεωγραφική εκτίμηση του τοπίου, της πολιτιστικής κληρονομιάς, της δεξιοτεχνίας και των πόρων βιωσιμότητας της Ελλάδας. Οι συμμετέχοντες θα επισκεφθούν διάφορους χώρους μόδας και πολιτιστικής κληρονομιάς, ξεκινώντας από το Σουφλί με ένα πλούσιο τριήμερο πρόγραμμα δράσεων, θα προηγηθεί ένα μικρό εργαστήρι στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης στην Αλεξανδρούπολη, ενώ θα ακολουθήσει σύντομη στάση σε Κομοτηνή και Ξάνθη την τέταρτη ημέρα.

“Είναι το αποτέλεσμα χρόνων. Η μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε όλοι μας για να προβάλουμε τον τόπο, το μετάξι, την ιστορία, τον πολιτισμό, γυρνάει πίσω. Έρχεται η ώρα να απολαύσουμε τους καρπούς” τόνισε ο κ. Τσιακίρης. Εξήγησε πώς διεκδικήθηκε – και προέκυψε τελικά – να ξεκινήσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα με την τετραήμερη επίσκεψη στον Έβρο και τι ακριβώς αναμένεται να συμβεί στο Σουφλί.

Οι 18 σχεδιαστές και σχεδιάστριες μόδας από Ευρώπη, Αμερική, Λατινική Αμερική και άλλα σημεία του κόσμου “δεν θα δουν πουθενά αλλού τόσα πράγματα συγκεντρωμένα και με τόσο πολύ ενδιαφέρον, όσο εδώ στο Σουφλί“, ανέφερε ο κ. Τσιακίρης μεταξύ άλλων. “Αυτό που γίνεται εδώ δεν υπάρχει πουθενά αλλού. Μια τέτοια μεγάλη αλυσίδα παραγωγής στημένη σε ένα τόσο μικρό μέρος. Δεν το βρίσκει κανείς ούτε στο Παρίσι αυτό“, υποστήριξε.


ΠΗΓΗ: radioevros.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email