Η Διεθνής Έκθεση ALEXPO2023 επιστρέφει δυναμικά από τις 12/5/2023 – 16/5/2023 και φέρνει μαζί της την πιο “νόστιμη” ενότητα Taste of Αlexpo, σε ένα πλούσιο γαστρονομικό πρόγραμμα!
Αγαπημένοι σεφ και μάγειρες, δημιουργούν με τα ποιοτικά και εκλεκτά προϊόντα του τόπου μας, τα πιο πρωτότυπα πιάτα για όλους εμάς!
Taste of Alexpo… για 4 ημέρες γεμάτες γεύση, απόλαυση, διασκέδαση!!!
Το Σάββατο 13 Μαΐου 18:30 – 21:30 ο Βαγγέλης Δρίσκας θα μαγειρέψει στο τόπο του, ανοίγοντας έτσι το Γαστρονομικό κύκλο δράσεων της εκδήλωσης.
O Βαγγέλης Δρίσκας είναι ένας καταξιωμένος Chef που έχει δηµιουργήσει μια πετυχηµένη σειρά προϊόντων «ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ». Διαθέτει την δική του εταιρεία D.T.K που εξειδικεύεται στην παραγωγή τηλεοπτικών προγραµµάτων, στην παραγωγή προϊόντων, στα εταιρικά events, στα σεµινάρια και στις εκδόσεις µε άξονα τη γαστρονοµία, και παρέχει συµβουλευτικές υπηρεσίες σε επαγγελµατίες του κλάδου της εστίασης και των εταιρειών τροφίµων. Επίσης,είναι συγγραφέας 5 εξαιρετικά επιτυχηµένων βιβλίων µαγειρικής.
Την Κυριακή 14 Μαΐου 13:00- 15:00 θα γευτούμε ένα πολύ νόστιμο ” Εβρίτικο Πρωινό “.
Η Ευτυχία Χαρμανίδου ζει τα τελευταία 20 χρόνια στην Αλεξανδρούπολη. Η μαγειρική κατέχει μεγάλη θέση στη ζωή της και όπως λέει η ίδια με αγάπη και μπαχαρικά (love and spices) όλα γίνονται πιο νόστιμα!!
Εξάλλου love and spices ονομάζεται και η ιστοσελίδα της μέσω της οποίας παρουσιάζει νόστιμες συνταγές.
Ελάτε να μας ταξιδέψει.
Ενώ, αμέσως μετά, 15:00-16:00 οι ΕΠΑ.Σ. Δ.Υ.Π.Α. Αλεξανδρούπολης θα μαγειρέψουν ” Εβρίτικες Συνταγές ”.
Τη Κυριακή 14 Μαΐου 18:30 – 21:30 θα έχουμε τη χαρά να γνωρίσουμε έναν Masterchef και να μας ταξιδέψει στο ελληνικό street food με τη χρήση παραδοσιακών προιόντων.
Ο Σταύρος Βαρθαλίτης ή αλλιώς “Foodman” κατέχει το τίτλο του έλληνα Masterchef 2020 και παρά το νεαρό της ηλικίας αφήνει το αποτύπωμα του στο χώρο της ελληνικής κουζίνας. Διαθέτει το δικό του κανάλι μαγειρικής στο youtube με τίτλο “foodman” και έχει παραστάσεις από μεγάλες κουζίνες και εκπομπές μαγειρικής. Ένα στοιχείο που τον διακρίνει πέραν των γεύσεων του είναι το χιούμορ.
Τη Δευτέρα 15 Μαΐου 18:30 -21:00 θα γνωρίσουμε τη ποντιακή γαστρονομία μέσα απο ένα υπέροχο ταξίδι γεύσεων, μαγειρεύοντας “Τεμέτερον τα φαϊα – Ασ’οψές σο σήμερον”.
Η Σόφη Ουργαντζίδου είναι μια καταξιωμένη Chef και συγγραφέας με ειδίκευση στη Ποντιακή κουζίνα.
Το βιβλίο της “Ρίζα μ” ταξιδεύει τους αναγνώστες της στα μυστικά της ποντιακής κουζίνας προσφέροντας τα μυστικά της.
Τη Τρίτη 16 Μαΐου 18:30 -21:00 οι καθηγητές και οι σπουδαστές του ΙΕΚ Θράκης, Υπουργείου Τουρισμού θα μας προσφέρουν ένα μάθημα μαγειρικής.
Τα ΙΕΚ του Υπουργείου Τουρισμού παρέχουν αρχική επαγγελματική κατάρτιση σε απόφοιτους Δευτεροβάθμιας μη υποχρεωτικής τυπικής Εκπαίδευσης, καθώς και σε κατόχους ισότιμων τίτλων, σε ειδικότητες.
Ας είμαστε όλοι εκεί! ALEXPO 2023 στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης!
Αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ