Τετάρτη 22 Μαΐου 2024

To ΔΣ του ΠΓΝΑ για τον Γιώργο Μπουγιούκα: “Έδινε ξανά το χαμόγελο σε κάθε άνθρωπο”

Ο Γιώργος Μπουγιούκας ήταν “χαρισματικός, δημιουργικός, ειλικρινής, ευθύς, ανιδιοτελής και έντιμος λειτουργός της υγείας, ένας σχεδιαστής της καρδιάς που με τα μαγικά του χέρια ξεγελούσε τον θάνατο και έδινε ξανά το χαμόγελο σε κάθε άνθρωπο” επισημαίνει το διοικητικό συμβούλιο του ΠΓΝΑ σε συλλυπητήριο μήνυμά του για τον ομότιμο Καθηγητή Καρδιοχειρουργικής του ΔΠΘ και ιδρυτή της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης που έφυγε αιφνίδια χθες σε ηλικία 76 ετών και σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία του Έβρου.

Το μήνυμα του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΓΝΑ
«Τα λόγια και οι λέξεις δεν θα μπορέσουν να περιγράψουν το έργο ενός τόσο σημαντικού ανθρώπου όπως ήταν για όλους εμάς τους Αλεξανδρουπολίτες, τους Εβρίτες, τους Θρακιώτες ο Γεώργιος Μπουγιούκας.
Ένας πετυχημένος ιατρός της Καρδιοχειρουργικής στο Δ.Π.Θ που το 1997 εγκατέλειψε μια πολύ πετυχημένη καριέρα στη Θεσσαλονίκη ως πανεπιστημιακός ιατρός και δάσκαλος και εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Αλεξανδρούπολη δημιουργώντας από το μηδέν την Καρδιοχειρουργική Κλινική στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.
Σε αυτήν την κλινική μέχρι τις 31 Αυγούστου 2015 που αφυπηρέτησε από το Δ.Π.Θ υπήρξε ένας στρατιώτης της υγείας και υπηρέτησε τον χώρο αυτό με αξιοπρέπεια και αίσθημα ευθύνης, παραμένοντας πιστός στις ακαδημαϊκές του αρχές.
Χαρισματικός, δημιουργικός, ειλικρινής, ευθύς, ανιδιοτελής και έντιμος λειτουργός της υγείας, ένας σχεδιαστής της καρδιάς που με τα μαγικά του χέρια ξεγελούσε τον θάνατο και έδινε ξανά το χαμόγελο σε κάθε άνθρωπο, και ο οποίος παρέμεινε ακέραιος και ηθικός ως το τέλος της καριέρας του, με μοναδικό αντάλλαγμα την αγάπη του κόσμου.
Στη δύσκολη πραγματικά εποχή μας, τέτοια παραδείγματα προσφοράς σπανίζουν, δυστυχώς, και όταν τα συναντούμε πρέπει να αποτελούν φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση.
Για την προσφορά του αυτή στη Θράκη, η Α.Θ.Π ο Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως κ.κ Βαρθολομαίος, μετά από εισήγηση του Οικείου Ποιμενάρχου του, Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης κ.κ Ανθίμου του απένειμε τον τίτλο του Άρχοντος Ακτουαρίου της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας.
Καλό ταξίδι στη γειτονιά των Αγγέλων!!!»

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη