Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024

To Επιμελητήριο Έβρου δημιουργεί «Πράσινες» επιχειρήσεις

To Επιμελητήριο Έβρου ξεκινά ένα πιλοτικό πρόγραμμα για να υποστηρίξει τις τοπικές επιχειρήσεις να γίνουν «πράσινες», δηλαδή να λειτουργήσουν με βιώσιμες πρακτικές.

Το καινοτόμο πρόγραμμα «Green Accelerator», συντονίζεται από τη δομή στήριξης επιχειρηματικότητας του Επιμελητηρίου Έβρου (Light Hub), σε συνεργασία με το Impact Hub Athens και τo ίδρυμα Google. Οι αιτήσεις είναι ανοιχτές και η συμμετοχή δωρεάν. 

Σκοπός του προγράμματος είναι να βοηθήσει τις τοπικές επιχειρήσεις να παραμένουν οικονομικά βιώσιμες ενώ παράλληλα προστατεύουν το περιβάλλον και υποστηρίζουν την κοινωνία. Το πρόγραμμα αποτελείται από τέσσερις (4) ενότητες, κατά τις οποίες οι επιχειρήσεις θα λάβουν υποστήριξη από ειδικούς, θα αποκτήσουν εργαλεία και θα μάθουν τα βασικά βήματα για να γίνει η επιχείρηση ή το προϊόν τους βιώσιμο.Παράλληλα, οι επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν στο «Green Accelerator» θα γίνουν μέρος του εθνικού δικτύου «Rural Incubators», ένα δίκτυο επιχειρήσεων και επιταχυντών που λειτουργούν με βιώσιμες πρακτικέςενώ καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος θα παρέχεται στις επιχειρήσεις πρόσβαση σε χώρους εργασίας στον συνεργατικό χώρο του Light Hub. 

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλες τις νέες και Υφιστάμενες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, στους κλάδους τεχνολογίας, τουρισμού (φιλοξενία, εστίαση, γαστρονομία, διαδρομές), πρωτογενούς παραγωγής & μεταποίησης (προϊόντα μόδας, διατροφής, οικοτεχνίας, αγροτική παραγωγή κ.α.), πολιτισμού (εκπαίδευση, πολιτιστική κληρονομιά κ.α.). Συμμετοχή μπορούν επίσης να δηλώσουν άτομα ή ομάδες σε στάδιο ιδέας ή διερεύνησης επιχειρηματικής ευκαιρίας. Τέλος δεκτές θα γίνουν αιτήσεις από επιχειρήσεις εκτός Αν. Μακεδονίας Θράκης που θέλουν να δημιουργήσουν επιχείρηση στην Π.Ε. Έβρου. 

Οι αιτήσεις για συμμετοχή στο πρόγραμμα θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι τις 24 Οκτωβρίου στον παρακάτω σύνδεσμο:  https://www.lighthub.gr/green-accelerator/

Δίνεται η δυνατότητα εξ αποστάσεως παρακολούθησης. 

Δήλωση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Έβρου:

“Η βιωσιμότητα αποτελεί πλέον έναν θεμελιώδη πυλώνα για την επιχειρηματικότητα του 21ου αιώνα. Με ιδιαίτερη υπερηφάνεια ανακοινώνουμε την έναρξη του προγράμματος ‘Green Accelerator’, που φιλοδοξεί να υποστηρίξει τις τοπικές επιχειρήσεις στην πορεία τους προς μια πιο βιώσιμη λειτουργία. Σε αυτή την προσπάθεια, συνεργαζόμαστε με σημαντικούς φορείς όπως το Impact Hub Athens και την Google. Στόχος μας είναι να εξοπλίσουμε τους επιχειρηματίες με τα απαραίτητα εργαλεία και γνώσεις, προκειμένου να επιτύχουν οικονομική ανάπτυξη, σεβόμενοι το περιβάλλον και συνεισφέροντας στην κοινωνία. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέρος αυτής της σημαντικής πρωτοβουλίας και να συνδράμετε στη δημιουργία μιας πιο βιώσιμης Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.”

Η δράση αποτελεί μέρος του ευρύτερου σχεδίου «ΑΘΗΝΆ 2021-2025: Επένδυση στη Γνώση» του Επιμελητηρίου Έβρου, το οποίο έχει σκοπό να ενισχύσει την θέση της Π.Ε. Έβρου στην οικονομία της γνώσης παρέχοντας πληροφόρηση, εκπαίδευση και διασύνδεση. Μέχρι το 2025 θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα, επιτόπιες δράσεις προώθησης τοπικών προϊόντων, επιχειρηματικές αποστολές και συνεργασίες με ερευνητικά ιδρύματα και πανεπιστήμια. Επιπρόσθετα στο πλαίσιο της δράσης προγραμματίζεται η δυνατότητα φιλοξενίας νέων επιστημόνων από το εξωτερικό για την ανταλλαγή γνώσης αρχικά από το Επιμελητήριο Έβρου και προοδευτικά από τις επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα.   

Χρήσιμοι σύνδεσμοι: 

Πληροφορίες & Αιτήσεις συμμετοχής: https://www.lighthub.gr/green-accelerator/

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη