Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023

“Top” τουριστικός προορισμός η Αλεξανδρούπολη – Πληρότητα στα ξενοδοχεία

Η Αλεξανδρούπολη αποτελεί πιο τουριστικό προορισμό από Κομοτηνή και Ξάνθη ανέκαθεν και έχοντας και ακτοπλοϊκή γραμμή για την Σαμοθράκη, σίγουρα υποδέχεται τους καλοκαιρινούς μήνες περισσότερους επισκέπτες. Η πληρότητα σε ξενοδοχεία της πρωτεύουσας του Έβρου, οδηγεί τουρίστες στις γειτονικές πόλεις, δηλαδή σε Κομοτηνή κι Ξάνθη και άρα σε τουρισμό στην παραλιακή ζώνη αυτών των περιοχών.

Τα παραπάνω προκύπτουν από τα λεγόμενα του Απόστολου Παλακίδη, προέδρου των Ξενοδόχων Θράκης, που μίλησε στο ράδιο Χρόνος 87.5fm για αυτή την “σπόντα” τουριστών που βρίσκονται σε Ροδόπη και Ξάνθη.

«Η Θράκη είναι ένας τουριστικός προορισμός με αιχμή του δόρατος την Αλεξανδρούπολη. Δεχόμαστε επισκέπτες για καλοκαιρινές διακοπές. Κυρίως για τις παραλιακές περιοχές Αλεξανδρούπολη, Φανάρι και Μαρώνεια. Αυτό που έχει παρατηρηθεί είναι ότι εάν δεν υπάρχει διαθεσιμότητα στην Αλεξανδρούπολη, υπάρχει διάχυση στις υπόλοιπες πόλεις της Θράκης. Μιλάω με ξενοδόχους και υπάρχουν Ρουμάνοι στην Ξάνθη, στην Κομοτηνή από την γειτονική Τουρκία. Υπάρχει αυτή η τάση. Δεδομένο ότι οι αποστάσεις είναι μικρές λόγω της Εγνατίας, η Θράκη αποκτάει μια καλοκαιρινή ταυτότητα ως προορισμός» είπε επί του θέματος.

Βέβαια δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη Σαμοθράκη που όπως σημείωσε έχει τον δικό της τουριστικό χαρακτήρα και πολλοί θα διαμείνουν και στην Αλεξανδρούπολη ως «συμπλήρωμα» των διακοπών τους.

Το σκέφτονται… ακόμα και οι ξένοι να πάνε διακοπές
Πάντως, ενώ πέρσι τέτοιο καιρό, καταγράφονταν συνεχώς ουρές χιλιομέτρων στον κάθετο άξονας της Νυμφαίας στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, αυτές οι εικόνες εξακολουθούν να υπάρχουν, όχι όμως στην ίδια συχνότητα. Σχολιάζοντας αυτό το φαινόμενο ο κος Παλακίδης τόνισε: «οι τουρίστες πλέον θα σκεφτούν εάν θα πάνε διακοπές. Υπάρχουν και τα ακριβά καύσιμα. Δεν υπάρχει μείωση λόγω μη θελκτικότητας του προορισμού, απλώς αρχίζουμε και ισορροπούμε μετά την εκτίναξη που υπήρχε πέρσι. Πρέπει να συνεχίσουμε να προσπαθούμε και να βγάζουμε την περιοχή μας προς τα έξω ως μια καλή επιλογή για τις διακοπές στην Ελλάδα».

Τα ξενοδοχεία της Θράκης στις περισσότερες περιπτώσεις δουλεύουν 12 μήνες τον χρόνο, οπότε φιλοξενούν κόσμο και κατά την διάρκεια του χειμώνα. Όπως εξήγησε ο πρόεδρος, τον χειμώνα η περιοχή μας ανταγωνίζεται τα μεγάλα αστικά κέντρα όπως Θεσσαλονίκη, Γιάννενα κτλ, ενώ το καλοκαίρι ο ανταγωνισμός επικεντρώνεται σε Θάσο, Χαλκιδική και Καβάλα.

«Τα ξενοδοχεία της Θράκης την ίδια ποιότητα υπηρεσιών που έχουν τον χειμώνα, την έχουν και το καλοκαίρι. Μέσα από αυτήν την σταθερότητα στο τουριστικό προϊόν, δημιουργείται μια ασφάλεια στον πελάτη. Φυσικά πάντα με τον χαρακτήρα που έχει η κάθε πόλη» υπογράμμισε στον επίλογό του.

ΠΗΓΗ: xronos.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη