Η νέα εβδομάδα ξεκινά με ήπιες, φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες στον Έβρο και τη Θράκη, ενώ στα μέσα της αναμένεται μια πρόσκαιρη υποχώρηση του υδραργύρου, πριν η ζέστη επιστρέψει εκ νέου προς το τέλος της εβδομάδας.
Σύμφωνα με την πρόγνωση, η Δευτέρα 13 και η Τρίτη 14 Ιουλίου θα κυλήσουν με γενικά αίθριο καιρό και ιδιαίτερα ευνοϊκές συνθήκες στις περισσότερες περιοχές της Θράκης.
Η γενική τάση του καιρού δείχνει διακυμάνσεις στη θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες. Η Δευτέρα θα διατηρήσει το σκηνικό των τελευταίων ημερών, με τον υδράργυρο σε φυσιολογικά καλοκαιρινά επίπεδα.
Από την Τρίτη και κυρίως την Τετάρτη αναμένεται πρόσκαιρη πτώση της θερμοκρασίας, ενώ υπάρχει πιθανότητα να επιστρέψει και η αστάθεια σε ορισμένες περιοχές. Από την Πέμπτη ο υδράργυρος θα αρχίσει και πάλι να ανεβαίνει σταδιακά, με τη ζέστη να ενισχύεται και το επόμενο Σαββατοκύριακο (18-19 Ιουλίου) να διαμορφώνεται ξανά σε επίπεδα αντίστοιχα με αυτά των πρώτων ημερών της εβδομάδας.
Η Δευτέρα και η Τρίτη αναμένεται να είναι δύο τυπικές καλοκαιρινές ημέρες.
Μοναδική εξαίρεση αποτελεί το μεσημέρι της Δευτέρας, όταν δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν τοπικές μπόρες κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά της Ξάνθης. Στα ορεινά της Ροδόπης οι πιθανότητες για ανάλογα φαινόμενα παραμένουν αρκετά περιορισμένες.
Η Τρίτη προβλέπεται γενικά αίθρια σε ολόκληρη τη Θράκη, τόσο στα ορεινά όσο και στα πεδινά και τα παράκτια τμήματα.
Δευτέρα 13 Ιουλίου
- Στα πεδινά τμήματα του Έβρου η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 21°C τις πρωινές ώρες και θα φτάσει τους 28 έως 32°C το μεσημέρι.
- Στα παράκτια οι μέγιστες θα διαμορφωθούν στους 24-27°C, λόγω της θαλάσσιας αύρας.
- Στη Σαμοθράκη η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21-24°C το πρωί έως 26-28°C το μεσημέρι.
Τρίτη 14 Ιουλίου
- Στα πεδινά του Έβρου οι πρωινές θερμοκρασίες θα υποχωρήσουν στους 15-18°C, ενώ οι μέγιστες θα φτάσουν τους 28-31°C, με τις υψηλότερες τιμές να καταγράφονται στα πεδινά του βόρειου Έβρου.
- Στα παράκτια η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 25-27°C, ενώ στη Σαμοθράκη οι μέγιστες θα φτάσουν τους 25-27°C.
Οι άνεμοι θα παραμείνουν γενικά ασθενείς και τις δύο ημέρες.
Τη Δευτέρα θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι, ενώ από το μεσημέρι στα παράκτια θα αναπτυχθεί θαλάσσια αύρα έντασης έως 2-3 μποφόρ.
Ανάλογη εικόνα θα παρουσιάσει και η Τρίτη, με ασθενείς βόρειους ανέμους τις πρωινές ώρες και θαλάσσια αύρα από το μεσημέρι στα παράκτια και νότια τμήματα της Θράκης. Στον μεγαλύτερο μέρος του Έβρου οι άνεμοι θα παραμείνουν βόρειοι καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, εξασθενώντας από τις βραδινές ώρες.
Με πληροφορίες από τα Καιρικά Νέα Θράκης









