Τετάρτη 24 Ιουνίου 2026

Έρχεται πλήρης απαγόρευση των ηλεκτρικών πατινιών για ανηλίκους από 1/1/2007

Από την 1η Ιανουαρίου 2027 αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή η πλήρης απαγόρευση χρήσης ηλεκτρικών πατινιών από ανηλίκους, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, περιγράφοντας τον τρόπο με τον οποίο θα γίνεται η επαλήθευση ηλικίας μέσω Gov.gr Wallet και Kids Wallet.

Μιλώντας στο Action24, ο υπουργός σημείωσε πως τα πλαστά ψηφιακά αντίγραφα ταυτότητας που, σύμφωνα με καταγγελίες, χρησιμοποιούν ανήλικοι, πλέον δεν θεωρούνται έγκυρα αντίγραφα ταυτότητας. Όπως εξήγησε, η διαδικασία πιστοποίησης ηλικίας μέσω Kids Wallet «για την ώρα δεν μπορεί να παρακαμφθεί».

Ο ίδιος ανέφερε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη συνεργασία με τα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Μεταφορών, ώστε ο μηχανισμός επαλήθευσης ηλικίας να εφαρμοστεί και στη χρήση ηλεκτρικών πατινιών. Στην πράξη, οι χρήστες θα πρέπει να πραγματοποιούν έλεγχο ηλικίας πριν από τη χρήση και, εφόσον δεν πληρούνται τα ηλικιακά κριτήρια, τα πατίνια δεν θα ξεκλειδώνουν.

Παράλληλα, ο κ. Παπαστεργίου τόνισε ότι ο ίδιος μηχανισμός χρησιμοποιείται ήδη για την πώληση αλκοόλ και καπνικών προϊόντων, ενώ αναμένεται να αξιοποιηθεί και στα social media.

Κ.Π.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη