Δύο σημαντικά έργα συνολικού προϋπολογισμού 8.500.000,02 ευρώ εντάχθηκαν στη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) του Δήμου Αλεξανδρούπολης, η οποία προβλέπει συνολικά παρεμβάσεις ύψους 15,1 εκατ. ευρώ. Το πρώτο έργο αφορά την κατασκευή νέου κτιρίου προπονητικού χαρακτήρα, εμβαδού ισογείου 1.365 τ.μ. και υπογείου 231,30 τ.μ., που θα ενωθεί λειτουργικά με το υφιστάμενο κολυμβητήριο.
Το νέο κτίριο θα περιλαμβάνει:
– πισίνα προθέρμανσης (25,00 x 21,00 μ.),
– αποδυτήρια ανδρών και γυναικών,
– WC θεατών και ΑμεΑ,
– κυλικείο,
– χώρο αποθεραπείας,
– ιατρείο και Η/Μ εγκαταστάσεις.
Παράλληλα, προβλέπεται διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου και δημιουργία νέων θέσεων στάθμευσης. Η συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 5.050.000,01 ευρώ.
Το δεύτερο έργο προβλέπει την κατασκευή επτά (7) σύγχρονων γηπέδων αντισφαίρισης, εκ των οποίων έξι με συνθετικό τάπητα και ένα χωμάτινο, καθώς και την ανέγερση διώροφου κτιρίου συνολικής επιφάνειας 695,83 τ.μ.
Το κτίριο θα διαθέτει χώρους υποδοχής, αποδυτήρια, αίθουσες ομίλου, ιατρείο, αναψυκτήριο και βοηθητικές εγκαταστάσεις. Θα συνοδευτεί από υπαίθριο χώρο στάθμευσης και όλες τις απαραίτητες υποδομές (φωτισμός, πάγκοι, εξέδρες, περίφραξη) ώστε να μπορούν να φιλοξενούνται επίσημοι αγώνες υψηλών προδιαγραφών. Η συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη φτάνει τα 3.450.000,01 ευρώ.
Τα δύο αυτά έργα αποτελούν την απαρχή ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδιασμού για τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, με στόχο:
- την αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών,
- τη δυνατότητα φιλοξενίας διοργανώσεων υψηλού επιπέδου,
- τη δημιουργία σύγχρονων, ασφαλών και λειτουργικών χώρων άθλησης για όλους τους πολίτες.
Όπως δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, «η ένταξη των έργων αυτών είναι αποτέλεσμα της αγαστής συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων φορέων. Με συντονισμό και σχέδιο, υλοποιούμε υποδομές που ενισχύουν την ανάπτυξη, προάγουν την εξωστρέφεια και βελτιώνουν ουσιαστικά την ποιότητα ζωής της τοπικής κοινωνίας».
Κ.Π.









