Πάμε να θυμηθούμε σε τι επεισόδιο αφήσαμε αυτό το σήριαλ… Μπορεί να έχουν περάσει 6 μήνες από την εκλογική αναμέτρηση του Οκτωβρίου στην τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά στο δήμο Διδυμοτείχου το αποτέλεσμα παραμένει με ερωτηματικό, το οποίο και βάζει μετ’ επιτάσεως η πλευρά του κυρίου Τοκαμάνη.
Η αλήθεια είναι, ότι το αποτέλεσμα της κάλπης στην πόλη των Κάστρων έχει περάσει από 40 κύματα και με εναλλασσόμενα συναισθήματα…
Για την ιστορία, υπενθυμίζεται ότι ο νυν δήμαρχος Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου από τα ξημερώματα εκείνης της Δευτέρας είχε ενημερωθεί πως τελικά ο δικός του συνδυασμός πλειοψήφησε και πως ο ίδιος ανανεώνει τη θητεία του στη θέση του δημάρχου, παρά του αντιθέτου που είχε δημοσιευτεί στο site του Υπουργείου Εσωτερικών εξαιτίας ενός αριθμητικού λάθους. Έτσι οι πανηγυρισμοί της πλευράς Τοκαμάνη είχαν παύσει ξαφνικά, δίνοντας τη θέση τους στην πλευρά Χατζηγιάννογλου.
Από εκεί και μετά η πλευρά του κυρίου Τοκαμάνη ξεκίνησε έναν αγώνα για να αποδείξει πως η έκβαση της εκλογικής μάχης θα έπρεπε να είναι άλλη, φτάνοντας μάλιστα μέχρι και το Συμβούλιο της Επικρατείας.
Η τελευταία απόφαση ήρθε στα τέλη Φεβρουάριου, σύμφωνα με την οποία δεν άλλαζε χέρια ο δήμος Διδυμοτείχου και παρέμενε στο τιμόνι του ο νυν δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου. Η εξέταση της ένστασης που είχε καταθέσει ο επικεφαλής της παράταξης «Επί το Έργον» Χρήστος Τοκαμάνης κατέληξε στο συμπέρασμα, ότι ο δήμος δεν θα ξανά οδηγηθεί στις κάλπες. Τα αρμόδια δικαστικά όργανα αποφάσισαν μετά από δύο αναβολές, να αποφανθούν χωρίς τελικά να ανατρέπεται το αποτέλεσμα της εκλογικής διαδικασίας του Οκτωβρίου.
Υπενθυμίζεται ότι, στις 22 Ιανουαρίου και οι δύο άντρες είχαν περάσει το κατώφλι του πρωτοδικείου στην Αλεξανδρούπολη με τους δικηγόρους του πρώην δημάρχου να αναπτύσσουν διεξοδικά το σκεπτικό τους με βάση το οποίο θεωρούσαν πως από τα στοιχεία τα οποία και είχαν συγκεντρώσει, ότι υπήρξε κώλυμα κάποιων υποψηφιοτήτων, άρα όπως είχαν πει, δεν θα έπρεπε να είναι υποψήφιοι και να συμμετάσχουν στις εκλογές, θα έπρεπε να είχαν αποκλειστεί, αντιθέτως διεκδίκησαν την ψήφο και μάλιστα κάποιοι απ΄ αυτούς όχι μόνο δεν πήραν μέρος αλλά εκλέχτηκαν κιόλας.
Επιπλέον, οι δικηγόροι του κυρίου Τοκαμάνη είχαν κάνει λόγο για επηρεασμό κατά την άσκηση της ψηφοφορίας δημοτών, εστιάζοντας στα διπλά ψηφοδέλτια που είχαν εντοπιστεί, υποστηρίζοντας την άποψη τους περί νόθευσης και παραβίασης της ελεύθερης βούλησης και θεωρώντας πως όλα αυτά συνιστούν επανάληψη της εκλογικής διαδικασίας.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Διδυμοτείχου, δια των δικών του δικηγόρων, είχε απαντήσει σε όλες αυτές τις κατηγορίες, απορρίπτοντας τες και υποστηρίζοντας, ότι όλα είχαν γίνει, ακριβώς όπως προβλέπονταν από την εκλογική νομοθεσία, χωρίς καμία παρατυπία ή διαστρέβλωση, άρα δεν συνέτρεχε κανένας λόγος αλλοίωσης του αποτελέσματος ή νόθευσης του, συνεπώς δεν προέκυπτε και καμία ανατροπή στην διοίκηση του δήμου.
Τελευταία ευκαιρία για τον κύριο Τοκαμάνη η 26η Σεπτεμβρίου, οπότε και θα γίνει στο ΣτΕ η εκδίκαση της αναίρεσης της απόφασης του εκλογοδικείου με την οποία κατακυρώθηκε η εκλογή Χατζηγιάννογλου. Πάντως, το ενδεχόμενο της ανατροπής είναι εξαιρετικά δύσκολο, αυτό όμως δεν σημαίνει, πως ο πρώην δήμαρχο δεν έχει το δικαίωμα να πράξει, όπως πιστεύει.