Πέμπτη 25 Ιουνίου 2026

Αναβιώνοντας τη φύση – Κυριακές με τη Φύση στην πληγείσα περιοχή του Έβρου

Η Εταιρεία Προστασίας Βιοποικιλότητας της Θράκης προσκαλεί τους κατοίκους του Έβρου και όχι μόνο, σε μια σειρά από ξεχωριστές εξορμήσεις με τίτλο «Κυριακές με τη Φύση», που θα πραγματοποιηθούν σε περιοχές του Έβρου που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές. Στόχος της δράσης είναι να προσφέρει στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να αποδράσουν από την καθημερινότητα, να συνδεθούν ξανά με το φυσικό περιβάλλον και να ανακαλύψουν την ομορφιά και τη σημασία των περιοχών αυτών.

Αυτή η πρωτοβουλία έχει ως στόχο να προάγει την οικολογική συνείδηση, την αειφορία και τη σύνδεση με τη φυσική κληρονομιά της περιοχής. Με την ευκαιρία αυτή, οι συμμετέχοντες θα μπορέσουν να εξερευνήσουν τις πληγείσες περιοχές, να ανακαλύψουν τα πλούσια οικοσυστήματα και να μάθουν για τη βιοποικιλότητα του Έβρου, γνωρίζοντας από κοντά τη ζωή των αρπακτικών πουλιών, των δέντρων, των θάμνων και των λουλουδιών.

Οι εξορμήσεις απευθύνονται σε όλους τους φίλους της φύσης, ομάδες, αλλά και άτομα που θέλουν να αποδράσουν από τη ρουτίνα και να ξαναβρούν τη σύνδεσή τους με τη φύση. Ηλικίες από 10 ετών και πάνω μπορούν να συμμετάσχουν στην εμπειρία αυτή.

Οι συμμετοχές είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται δήλωση συμμετοχής για τη διασφάλιση της θέσης σας. Για να συμμετάσχετε ή για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Εταιρεία Προστασίας Βιοποικιλότητας της Θράκης τηλεφωνικά στο 2554032210 ή μέσω email στο [email protected].

Ας δώσουμε μαζί ένα χέρι βοήθειας στη φύση, ανακαλύπτοντας τις κρυμμένες ομορφιές του τόπου μας και συμβάλλοντας στην αποκατάσταση των περιοχών που πλήγηκαν από τις πυρκαγιές.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη