Προς τα τέλη της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να φύγει για το Εθνικό Τυπογραφείο, η προκήρυξη του ΑΣΕΠ για τη Δημοτική Αστυνομία που θα περιέχει 1.213 θέσεις, κατανεμημένες σε μεγάλους δήμους όλης της Ελλάδας. Η προκήρυξη για τη Δημοτική Αστυνομία θα περιέχει ηλικιακό όριο. Πιο συγκεκριμένα, συμμετοχή θα μπορούν να δηλώσουν μόνο όσοι πληρούν τα ηλικιακά κριτήρια και είναι μεταξύ των 20 και 35 ετών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ηλικία μετρείται βάσει της χρονολογίας γέννησης του κάθε υποψηφίου και όχι της ακριβής ημερομηνίας. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι στην προκήρυξη της Δημοτικής Αστυνομίας θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή όσοι έχουν γεννηθεί από την 1η Ιανουαρίου 1989 έως και την 31η Δεκεμβρίου 2005.
Ως πρόσθετο τυπικό προσόν διορισμού και για τη Δημοτική Αστυνομία θεωρείται η γνώση χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών στα αντικείμενα: α) επεξεργασίας κειμένων, β) υπολογιστικών φύλλων, και γ) υπηρεσιών διαδικτύου.
Το ύψος και οι ειδικές δοκιμασίες
Στην προκήρυξη θα υπάρχουν, όπως έχει αναφέρει σε πολλά ρεπορτάζ το proson.gr, εκτός από τα ηλικιακά όρια και σωματικά κριτήρια, ενώ οι υποψήφιοι θα περιέχει επίσης και μία σειρά από ειδικές εξετάσεις και δοκιμασίες.
Πιο συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι για τη δημοτική αστυνομία θα πρέπει να είναι ηλικίας από 20 έως 35 ετών, να έχουν ανάστημα τουλάχιστον 1,63 μ. οι γυναίκες και 1,70 μ. οι άνδρες και να έχουν την ψυχική και σωματική υγεία, καθώς και τα διανοητικά προσόντα που τους επιτρέπουν την εκτέλεση των καθηκόντων της θέσης τους.
Οι υποψήφιοι που κρίνονται κατάλληλοι υγειονομικά υποβάλλονται σε αθλητικές δοκιμασίες. Οι υποψήφιοι που επιτυγχάνουν στις αθλητικές δοκιμασίες υποβάλλονται σε ψυχοτεχνικές δοκιμασίες και συνέντευξη, ώστε να ερευνηθούν ιδίως η κρίση, η αντίληψη, η προσαρμοστικότητα στις μεταβαλλόμενες καταστάσεις και απαιτήσεις, ο βαθμός ετοιμότητας, η αυτοκυριαρχία, η συναισθηματική σταθερότητα, και η δομή της προσωπικότητας.
Πώς κατανέμονται οι θέσεις
Τη μερίδα του λέοντος λαμβάνει, όπως είναι φυσικό, ο δήμος Αθηναίων με 181 θέσεις, από τις οποίες οι 153 είναι κατηγορίας ΔΕ και από 14 θέσεις στις κατηγορίες ΠΕ και ΤΕ.
Στον δήμο Θεσσαλονίκης κατανέμονται 80 θέσεις (40 ΔΕ, 20 ΠΕ, 20 ΤΕ), στον δήμο Ηρακλείου Κρήτης 30 (18, ΔΕ, 6 ΠΕ, 6 ΤΕ), στον δήμο Θέρμης 20 (15 ΔΕ, 4 ΠΕ, 1 ΤΕ), στον δήμο Αχαρνών 16 (12 ΔΕ, 2 ΠΕ, 2 ΤΕ), στον δήμο Θερμαϊκού 15 (11 ΔΕ, 2 ΠΕ, 2 ΤΕ) και στον δήμο Χαλκιδέων 13 θέσεις (9 ΔΕ, 2 ΠΕ, 2 ΤΕ).
Επίσης από 12 θέσεις αναλογούν στους δήμους Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Κερατσινίου – Δραπετσώνας και Πύργου, 11 θέσεις στους δήμους Αγίου Δημητρίου, Ελευσίνας, Κασσάνδρας και Κατερίνης και από 10 θέσεις στους δήμους Αγρινίου, Δράμας, Εορδαίας, Θήρας, Κομοτηνής, Μάνδρας – Ειδυλλίας, Ναυπακτίας, Νεάπολης – Συκεών, Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Ρεθύμνης και Φλώρινας. Στους υπόλοιπους 111 δήμους αναλογούν από μία έως εννέα θέσεις. Αντίστοιχα, οι 213 θέσεις κατανέμονται σε άλλους 34 δήμους, μεταξύ των οποίων οι Πειραιώς (77 θέσεις), Χανίων (32) και Καλαμαριάς (15).
Ποια πτυχία / απολυτήρια συμμετέχουν
Ο ανταγωνισμός για τις 1.213 θέσεις στη Δημοτική Αστυνομία θα είναι μεγάλος, καθώς, γίνεται δεκτό οποιοδήποτε πτυχίο ή απολυτήριος τίτλος λυκείου. Πιο συγκεκριμένα, τα κατά κλάδο και ειδικότητα τυπικά προσόντα διορισμού του ειδικού ένστολου προσωπικού της δημοτικής αστυνομίας είναι τα εξής:
Για τον κλάδο ΠΕ Δημοτικής Αστυνομίας: Το πτυχίο ή δίπλωμα οποιουδήποτε τμήματος ΑΕΙ της ημεδαπής ή ακαδημαϊκά ισοδύναμος ή ισότιμος τίτλος σχολών της αλλοδαπής.
Για τον κλάδο ΤΕ Δημοτικής Αστυνομίας: Το πτυχίο ή δίπλωμα οποιουδήποτε τμήματος ΤΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμος τίτλος σχολών της αλλοδαπής
Για τον κλάδο ΔΕ Δημοτικής Αστυνομίας: Οποιοδήποτε πτυχίο ή δίπλωμα ή απολυτήριος τίτλος Επαγγελματικής Ειδικότητας, Εκπαίδευσης και Κατάρτισης επιπέδου 5 (ΙΕΚ ή Μεταλυκειακού Έτους – Τάξης Μαθητείας ΕΠΑ.Λ.) ή
Επαγγελματικής Κατάρτισης επιπέδου μεταδευτεροβάθμιας επαγγελματικής εκπαίδευσης ΙΕΚ. ή Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ.) ή Επαγγελματικής Ειδικότητας, Εκπαίδευσης και Κατάρτισης επιπέδου 4 ΕΠΑ.Λ. ή
Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (Τ.Ε.Ε.) Β΄ κύκλου Σπουδών ή
Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου (Ε.Π.Λ.) ή
Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου (Τ.Ε.Λ.) ή
Μέσης Τεχνικής Επαγγελματικής Σχολής Εργοδηγών [άρθρο 1 ν.δ. 580/1970, (Α΄ 139)] ή
Γενικού Λυκείου ή Ενιαίου Λυκείου ή Λυκείου Γενικής Κατεύθυνσης ή
άλλος ισότιμος τίτλος σχολικής μονάδας της ημεδαπής ή αλλοδαπής ανεξαρτήτως ειδικότητας.
Πηγή: powergame.gr