Το χρυσό μετάλλιο στα 100μ. πρόσθιο κατέκτησε για δεύτερη φορά ο Εβρίτης Βαγγέλης Ντούμας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης εφήβων/νεανίδων στο Μόναχο.
Ο 18χρονος Έλληνας κολυμβητής ήταν ο ταχύτερος στον τελικό και τερμάτισε σε χρόνο 59,91, κατακτώντας τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Γερμανός Λούις Χόφμαν, ενώ το χάλκινο μετάλλιο πήρε ο Βρετανός Μαξ Μόργκαν.
Με αυτή την επιτυχία, ο Ντούμας πανηγύρισε το δεύτερο μετάλλιό του στη φετινή διοργάνωση, μετά το ασημένιο στα 200μ. πρόσθιο, ενώ έφτασε συνολικά τα πέντε μετάλλια σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα εφήβων/νεανίδων. Παράλληλα, ανέβηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο βάθρο των 100μ. πρόσθιο, έχοντας πλέον δύο χρυσά και ένα ασημένιο μετάλλιο στη συγκεκριμένη απόσταση.




















