Τετάρτη 24 Ιουνίου 2026

Δ. Αλεξανδρούπολη: Η Αντιπολίτευση καταγγέλλει τον Χ. Μιχαηλίδη για προσπάθεια φίμωσης του Τύπου

Το κλίμα στην Αλεξανδρούπολη φαίνεται να έχει δυναμιτιστεί τις τελευταίες ημέρες, έπειτα από ανταλλαγή δημοσιευμάτων και αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που σχετίζονται με “αμφισβητούμενα” πλημμυρικά περιστατικά, μετά τις τελευταίες βροχοπτώσεις. Η διαδικτυακή αντιπαράθεση μεταξύ του προέδρου της Δ.Ε.Υ.Α.Α. Χαράλαμπου Μιχαηλίδη και γνωστού δημοσιογράφου, ιδιοκτήτη του ραδιοφωνικού σταθμού, μεταφέρθηκε γρήγορα στη δημόσια σφαίρα, προκαλώντας την έντονη πολιτική αντίδραση και τοποθέτηση σύσσωμης της αντιπολίτευσης, που κάνει λόγο για πλήγμα στην ελευθερία του Τύπου και για κλίμα πόλωσης στη δημόσια συζήτηση της πόλης.

Ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Α., Χαράλαμπος Μιχαηλίδης, απάντησε με δημόσια τοποθέτηση σε έντονο ύφος κάνοντας λόγο για παραπλανητική και παραμορφωμένη παρουσίαση της πραγματικότητας. Όπως ανέφερε, ο δρόμος είναι καθαρός και το περιστατικό οφείλεται «σε φύλλα που μετέφερε η βροχή και κάλυψαν προσωρινά ένα φρεάτιο», επισημαίνοντας ότι δεν πρόκειται για ζήτημα κακοτεχνίας ή παράλειψης καθαρισμού.

Στην ανακοίνωσή του, ο κ. Μιχαηλίδης έκανε λόγο για «απαράδεκτη δημοσιογραφία» και προανήγγειλε καταγγελία στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (Ε.Σ.Ρ.), επικαλούμενος το άρθρο 15 του Συντάγματος. Παράλληλα, σημείωσε ότι παρά τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, οι δρόμοι της Αλεξανδρούπολης δεν πλημμυρίζουν χάρη στα έργα που έχουν υλοποιηθεί τα τελευταία χρόνια από τη Δ.Ε.Υ.Α.Α..

Σε μεταγενέστερη ανάρτησή του, ο πρόεδρος επανήλθε στο θέμα, αναφέροντας ότι η διάκριση μεταξύ φυσικών εμποδίων και ελλιπούς συντήρησης είναι σαφής και κατηγόρησε τον ραδιοφωνικό σταθμό για «διάδοση ψευδών και παραπλανητικών ειδήσεων».

Η τοποθέτηση αυτή προκάλεσε αντιδράσεις από τις δημοτικές παρατάξεις «Αρχή», «Προοπτική Πολιτών», «Εν’ Εργω Μαζί» και «Λαϊκή Συσπείρωση Αλεξανδρούπολης, οι οποίες εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση εκφράζοντας την έντονη αντίθεσή τους στη δημόσια επίθεση που, όπως αναφέρουν, δέχθηκε ο δημοσιογράφος και ο ραδιοφωνικός σταθμός.

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι «η ελευθερία του Τύπου, κατοχυρωμένη στο άρθρο 14 του Συντάγματος, δεν είναι προνόμιο αλλά θεμέλιο της Δημοκρατίας», και ότι «ο ρόλος των δημοσιογράφων είναι να ελέγχουν την εξουσία, να θέτουν ερωτήματα και να ενημερώνουν υπεύθυνα τους πολίτες».

Οι παρατάξεις κάνουν λόγο για «επικίνδυνη διολίσθηση» στη δημοκρατική λειτουργία και «προσπάθεια φίμωσης του Τύπου», τονίζοντας ότι «οι δημοτικές αρχές οφείλουν να απαντούν με στοιχεία και τεκμηρίωση, όχι με ύβρεις και επιθετική ρητορική». Κλείνοντας, δηλώνουν πως θα συνεχίσουν να στηρίζουν «την ελεύθερη, ανεξάρτητη και υπεύθυνη δημοσιογραφία», καθώς —όπως αναφέρουν— «η αλήθεια, όσο κι αν ενοχλεί κάποιους, παραμένει ο πιο αναγκαίος σύμμαχος της Δημοκρατίας».

Α.Κ.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη