Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2024

«Δεν θα παρατήσουμε τη μάχη» δηλώνει ο συντονιστής της μονάδας Covid του ΓΝ Διδυμοτείχου, Β. Βουδούρης

Τη νέα κατάσταση που βιώνει ο ίδιος αλλά και η κλινική του από την στιγμή που ξεκίνησε η  λειτουργία της  μονάδας Covid περιέγραψε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο διευθυντής της Παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου κ. Βουδούρης Ευάγγελος.

30 χρόνια προσφοράς στην κλινική και 10 περίπου στο τιμόνι της πιο πολυσύχναστης  πτέρυγας του νοσοκομείου Διδυμοτείχου, νιώθει ιδιαίτερα ανήσυχος και προβληματισμένος από την ατίθαση συμπεριφορά του ιού που αιφνιδιάζει  τους επιστήμονες δυσκολεύοντας  το έργο τους.

Από όσα δήλωσε, μπορεί κανείς να συμπεράνει ότι ο ιός είναι απρόβλεπτος κινείται περίεργα και δεν τους αφήνει να τον γνωρίσουν καλύτερα.

«Εκεί που όλα είναι καλά, ξαφνικά ανατρέπονται και χειροτερεύουν» τόνισε, φανερά κουρασμένος από τρία περιστατικά που τον ταλαιπωρούσαν πριν βγει στον αέρα της εκπομπής και τα οποία  έπρεπε να αντιμετωπίσει.

Γι’ αυτό παρακαλεί τους πολίτες να τηρούν αυστηρά τα μέτρα προστασίας, να συμμετέχουν στον εμβολιασμό, ώστε να μπορέσουν να είναι οπλισμένοι σ’ αυτή την ύπουλη επίθεση.

Η εικόνα που παρουσίασε για την κλινική του ΓΝ Διδυμοτείχου έχει διακυμάνσεις όπως ανέφερε,  από τη μια υπάρχει βελτίωση και αμέσως μετά χειροτέρευση αλλά και η κατάληψη της από νεαρές ηλικίες 40 και 50 χρόνων (ως επι το πλείστων το ηλικιακό γκρουπ που έρχεται για νοσηλείες) τα 2/3 εξ αυτών ανεμβολίαστοι. Σε όλα αυτά θα προστεθεί και η αγωνιώδης προσπάθεια  των γιατρών να βρουν διαθέσιμα κρεβάτια κάτι που τους οδηγεί ακόμη και στην Αθήνα αφού η Αλεξανδρούπολη  πλέον ασφυκτιά.

«Δεν είμασταν έτοιμοι για μια τέτοια μεγάλη κίνηση παραδέχθηκε, γιατί το Νοσοκομείο μας είναι μικρό και αδύναμο αν και οι ενισχύσεις έρχονται από την Αλεξανδρούπολη η οποία δεν μας παρατάει.»

Ένα άλλο φαινόμενο το οποίο παρατηρείται όπως εξηγεί, στις μεγάλες ηλικίες των νοσηλευμένων στην μονάδα Covid είναι το γεγονός ότι είναι ανεμβολίαστοι επειδή ακριβώς ζουν μόνοι μακριά από τα παιδιά τους, τα οποία ζουν μακριά, μη έχοντας κάποιον να τους φροντίσει, γι’ αυτό και προτρέπει του δήμους και τις κοινότητες να αναλάβουν να εξυπηρετούν τέτοιες περιπτώσεις συνανθρώπων τους.

Οι γιατροί που έρχονται από τα περιφερειακά ιατρεία όπως ανέφερε, έχουν περιορισμένη  δυνατότητα προσφοράς επειδή ακριβώς δεν έχουν το δικαίωμα να μπουν σε κλινική παρά μόνο στα ΤΕΠ για τις πρώτες βοήθειες. Βέβαια και αυτό είναι μια στήριξη αλλά εκεί που υπάρχει το κύριο βάρος και η ευθύνη, στην κλινική δηλαδή,  υπάρχουν μόνο δυο γιατροί και τώρα  έρχεται ένας ακόμη ειδικός που ελπίζουν να μπει γρήγορα στη ροή λειτουργίας της μονάδας. Μια τέτοια κλινική θα έπρεπε να έχει, όπως ανέφερε τουλάχιστον 6 με 8 γιατρούς για να προσθέσει οτι περιμένουν τις υποσχέσεις για περαιτέρω ενίσχυση. Το ίδιο συμβαίνει και με το νοσηλευτικό προσωπικό που είναι το μισό, από αυτό που χρειάζεται η κλινική .

Όπως όλα δείχνουν η αυξητική πορεία των κρουσμάτων θα οδηγήσει σε κατάληψη  ολόκληρου του 3ου ορόφου σε μονάδα Covid ενώ οι άλλες κλινικές και περιστατικά φαίνεται πως θα περιοριστούν στα απαραίτητα.

Δεν παρέλειψε μάλιστα να αναφερθεί και στην πρόσφατη επίσκεψη για το σκοπό της αν. Υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα,  η μόνη όλα αυτά τα χρόνια  που ανέβηκε να δει απο κοντά την κατάσταση αφού γνωρίζει πολύ καλά το αντικείμενο της, κίνηση που τον  εξέπληξε θετικά

«Η κατάσταση δεν είναι ευχάριστη ανέφερε όμως εμείς είμαστε εδώ. Όσο το Νοσοκομείο αντέχει θα αντέχουμε και μείς. Θα μπούμε στην μάχη και θα πολεμήσουμε δήλωσε αποφασιστικά για να καταλήξει λέγοντας,  μακάρι οι συνθήκες να  βοηθήσουν ώστε ο κόσμος να μην μας έχει ανάγκη.»  

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email