Τετάρτη 24 Ιουνίου 2026

Ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες στη Θράκη – Σύντομη διάρκεια των φαινομένων

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις, αναμένονται τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής σε Κέρκυρα, Παξούς και Ήπειρο, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ.

Στη δυτική και βόρεια Ελλάδα θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι έντονα, όμως από το απόγευμα ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση.

Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά έως το απόγευμα, οπότε δεν αποκλείονται τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, τοπικά στο νότιο Αιγαίο έως 6 μποφόρ, ενώ από το μεσημέρι στα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά και βόρεια. Στα Ιόνια νησιά, τη δυτική και βόρεια ηπειρωτική χώρα, το θερμόμετρο θα φτάσει τους 30 με 32 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 34 με 35 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες οι οποίες γρήγορα θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας. Στη Θράκη λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμίαια θα αυξηθούν και από τις προμεσημβρινές ώρες θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση του καιρού αναμένεται μετά το μεσημέρι από τα δυτικά στη Μακεδονία και από αργά το απόγευμα στη Θράκη.

Ανεμοι: Νοτίων διευθύνσεων 2 με 4 μποφόρ και βαθμιαία από τα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη