Από τις 31 Αυγούστου αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή η εθνική πρωτοβουλία για τη μείωση των τιμών σε βασικά προϊόντα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, μετά από συνάντηση με εκπροσώπους της βιομηχανίας, των προμηθευτών, των πολυεθνικών, των αλυσίδων σούπερ μάρκετ, τη διοικήτρια της Ανεξάρτητης Αρχής Ελέγχου της Αγοράς και Προστασίας του Καταναλωτή, Δέσποινα Τσαγγάρη, καθώς και τον γενικό γραμματέα Εμπορίου, Ναπολέοντα Μαραβέγια.
Σύμφωνα με τον υπουργό, στόχος της πρωτοβουλίας είναι να επιταχυνθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες, ώστε από τις 31 Αυγούστου να ξεκινήσει η εφαρμογή ενός προγράμματος που θα οδηγήσει σε ουσιαστική αποκλιμάκωση των τιμών στα βασικά αγαθά.
Η πρωτοβουλία θα αφορά όλα τα βασικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων των τροφίμων, αλλά και των ειδών καθημερινής διαβίωσης και συντήρησης του νοικοκυριού. Όπως διευκρινίστηκε, οι μειώσεις στις τιμές θα πρέπει να ανέρχονται τουλάχιστον στο 5%, με την επιδίωξη να είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερες.
Η συμμετοχή των επιχειρήσεων στο πρόγραμμα θα είναι εθελοντική, ενώ η διάρκειά του θα κυμαίνεται από δύο έως τέσσερις μήνες.
Οι επιμέρους λεπτομέρειες για την εφαρμογή της πρωτοβουλίας αναμένεται να διαμορφωθούν σε συνεργασία με τις ίδιες τις επιχειρήσεις, υπό την εποπτεία της Ανεξάρτητης Αρχής Ελέγχου της Αγοράς και Προστασίας του Καταναλωτή.
Κ.Π.









