Πέμπτη 25 Ιουνίου 2026

Μια βραδιά αφιέρωμα στη γυναικεία δύναμη και προσφορά στην Αλεξανδρούπολη

Σε μια βραδιά γεμάτη συγκίνηση και έμπνευση, η Αλεξανδρούπολη τίμησε σπουδαίες γυναίκες που με το έργο και την αφοσίωσή τους έχουν αφήσει ανεξίτηλο αποτύπωμα στην κοινωνία, την επιστήμη, την τέχνη και την ανθρωπιστική δράση. Η εκδήλωση, που διοργανώθηκε από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης και τη Δημοτική Επιτροπή Ισότητας Φύλων, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Κυριών και Δεσποινίδων και το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών – Θυμάτων Βίας, ανέδειξε τη δύναμη της γυναικείας παρουσίας και προσφοράς. Η κατάμεστη αίθουσα και η θερμή ανταπόκριση του κοινού επιβεβαίωσαν τη σημασία της πρωτοβουλίας, ενώ η βραδιά κορυφώθηκε με την ειδική προβολή της ταινίας «Φόνισσα», παρουσία της πρωταγωνίστριας Καρυοφυλλιάς Καραμπέτη και της σκηνοθέτιδας Εύας Νάθενα.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα, με το κοινό να απολαμβάνει κάθε στιγμή, αποδόθηκαν τιμές σε γυναίκες που με το έργο τους αφήνουν ανεξίτηλο αποτύπωμα.

Η Βασιλική Δαραδήμου-Καψιώτη, πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου Κυριών και Δεσποινίδων, αναγνωρίστηκε για την πολύτιμη ανιδιοτελή προσφορά της στην τοπική κοινωνία και τους ανθρώπους της.

Η Αλεξάνδρα Τσαρούχα, Καθηγήτρια Πειραματικής Χειρουργικής και Διευθύντρια του ΠΜΣ Βιοηθικής στο Τμήμα Ιατρικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, βραβεύτηκε για τη συνεισφορά της στην επιστήμη, την έρευνα και την ακαδημαϊκή κοινότητα.

Η Κούλα Καφετζή, διακεκριμένη μεταφράστρια και “Ιππότης του Τάγματος του Αστέρος της Ιταλικής Αλληλεγγύης” της Ιταλικής Δημοκρατίας, τιμήθηκε για τη συμβολή της στον πολιτισμό και τη διάδοση της λογοτεχνίας.

Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, εμβληματική ηθοποιός με μια σπουδαία καριέρα στο θέατρο και τον κινηματογράφο, συγκίνησε το κοινό με την παρουσία της και τις ιδιαίτερες αναφορές της στα πάτρια εδάφη, τη γη του Έβρου και της Θράκης.

Η σκηνοθέτιδα Εύα Νάθενα τιμήθηκε για τη σημαντική συμβολή της στην Τέχνη και το πολυδιάστατο έργο της, καθώς φέρει τη σκηνοθετική υπογραφή στην πρώτη κινηματογραφική μεταφορά του εμβληματικού αφηγήματος του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, Η Φόνισσα, όπου με βαθιά καλλιτεχνική ευαισθησία και σεβασμό στο λογοτεχνικό αριστούργημα, αποτυπώνει με μοναδικό τρόπο τη σκοτεινή ατμόσφαιρα και τα διαχρονικά κοινωνικά μηνύματα του έργου.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με την ειδική προβολή της ταινίας «Φόνισσα», παρουσία της πρωταγωνίστριας Καρυοφυλλιάς Καραμπέτη και της σκηνοθέτιδας Εύας Νάθενα, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο το μήνυμα της εκδήλωσης.

Το κοινό, που κατέκλυσε τον χώρο – κάνοντας την εκδήλωση sold out –, αποχώρησε με την ευχή να έρθει η ημέρα που η παγκόσμια ημέρα των γυναικών δε θα χρειάζεται να υπάρχει, γιατί η ισότητα, ο σεβασμός και η αλληλεγγύη θα είναι καθημερινές αξίες στις ζωές όλων μας.

Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» σε όλες τις γυναίκες που ανοίγουν δρόμους, που εμπνέουν και που μας θυμίζουν πως ο κόσμος μπορεί να γίνει καλύτερος με περισσότερη κατανόηση, συνεργασία και αγάπη.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη