Με ισχυρό μήνυμα ενότητας και αποφασιστικότητας, το Δημοτικό Συμβούλιο Σουφλίου ύψωσε «τείχος» απέναντι στα σχέδια κοινωνικών ομάδων και φορέων του Βορείου Έβρου αλλά και του Δήμου Ορεστιάδας για τη δημιουργία δύο Περιφερειακών Ενοτήτων στον Έβρο.
Σύμφωνα με την απόφαση (152/2025), τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου τόνισαν ότι η προτεινόμενη αλλαγή δεν προέκυψε ύστερα από διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες και πως η διάσπαση του νομού σε δύο τμήματα δεν αποτελεί λύση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή. Αντίθετα, όπως αναφέρεται στο ψήφισμα, «οι τεχνητοί διαχωρισμοί εγκυμονούν κινδύνους αποδυναμώνοντας τη συνοχή και την ενότητα», ενώ οι πραγματικές ανάγκες του Έβρου σχετίζονται με την αντιμετώπιση της πληθυσμιακής μείωσης, την ενίσχυση υποδομών και την υλοποίηση έργων αναπτυξιακού χαρακτήρα.
Το Σουφλί, ως κεντρικό τμήμα του νομού, υπογραμμίζει ότι έχει βιώσει διαχρονικά το κλείσιμο δημόσιων υπηρεσιών και στρατιωτικών μονάδων, γεγονός που έχει αποδυναμώσει περαιτέρω την περιοχή. Για το λόγο αυτό, το Δημοτικό Συμβούλιο ζητά την άμεση απόσυρση της ρύθμισης και δηλώνει πως, αν το σχέδιο προχωρήσει, θα επαναφέρει την πρόταση για μεταφορά της έδρας της Περιφερειακής Ενότητας στον Κεντρικό Έβρο, και συγκεκριμένα στο Σουφλί.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αντίστοιχα ψηφίσματα, ο Δήμος Διδυμοτείχου είχε απορρίψει την πρόταση της πρωτοβουλίας για τη διεκδίκηση Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Έβρου (δείτε το σχετικό άρθρο εδώ), ενώ ο Δήμος Ορεστιάδας είχε ταχθεί υπέρ (δείτε το σχετικό άρθρο εδώ).
Κ.Π.









