Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επιχείρηση διάσωσης ενός 21χρονου Γάλλου υπηκόου, ο οποίος τραυματίστηκε στο κεφάλι κατά τη διάρκεια πεζοπορίας στην περιοχή της 3ης Βάθρας της Γριάς στη Σαμοθράκη.
Ο νεαρός βρισκόταν στο σημείο μαζί με ακόμη έναν περιπατητή, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες σημειώθηκε το ατύχημα. Αρχικά ενημερώθηκε το ΕΚΑΒ, το οποίο στη συνέχεια ειδοποίησε το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος για την παροχή συνδρομής.
Άμεσα κινητοποιήθηκε δύναμη οκτώ πυροσβεστών από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σαμοθράκης, οι οποίοι προσέγγισαν τον τραυματία στο δύσβατο σημείο όπου βρισκόταν. Αφού του παρείχαν την απαραίτητη βοήθεια, τον μετέφεραν με φορείο σε ασφαλές σημείο στην περιοχή των Θέρμων.
Εκεί τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο τον μετέφερε στο νοσοκομείο για την παροχή περαιτέρω ιατρικής φροντίδας. Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε με ασφάλεια χάρη στον συντονισμό των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και την άμεση ανταπόκρισή τους.









