Λίγο πριν την μεγάλη κάθοδο των αγροτών στην Αθήνα και κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ αποτελούμενο από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και Νομαρχιακής Επιτροπής παρευρέθηκαν με τον κύριο Τζελέπη Μιχάλη, πρώην Βουλευτή Ν. Σερρών, Αναπληρωτή Γραμματέα Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και πρώην Διοικητή του ΟΓΑ στο αγροτικό μπλόκο των Καστανεών στον Έβρο.
Κατά τη διάρκεια της παρουσίας τους είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με αγρότες της περιοχής, οι οποίοι μετάφεραν τα πολυάριθμα προβλήματά τους, όπως η δυσλειτουργία της νέας ΚΑΠ και του ΟΠΕΚΕΠΕ, τα προβλήματα στο σύστημα ύδρευσης και άρδευσης των αγρών τους, η έλλειψη ενεργειών εκ μέρους της κυβέρνησης προκειμένου να μειωθεί το κόστος παραγωγής αγροτικών προϊόντων, η αύξηση των τιμών των αγροτικών καυσίμων, η απουσία ουσιαστικής στήριξης σε ζητήματα ενέργειες κ.λπ.
Όπως ειπώθηκε η γενική εικόνα που επικράτησε ήταν η πλήρης απουσία οργανωμένου σχεδίου εκ μέρους της κυβέρνησης για τα σοβαρά προβλήματα του πρωτογενούς τομέα και των αγροτών. Ταυτόχρονα αναγνωρίστηκε η ουσιαστική στήριξη του πρωτογενούς τομέα από το ΠΑΣΟΚ, τόσο τα προηγούμενα χρόνια όσο και σήμερα, αφού το σύνολο των γενικών αιτημάτων αλλά και των ειδικότερων που αφορούν τον αγροτικό τομέα του Έβρου, διαπιστώθηκε ότι αποτελούν ήδη μέρος του προγράμματος του κόμματός και έχουν προωθηθεί αρμοδίως.
Τα στελέχη του κόμματος ανέφεραν πως για άλλη μια φορά αποδείχθηκε ότι το ΠΑΣΟΚ τηρώντας διαχρονική στάση υπευθυνότητας, βρίσκεται στο πεδίο των κοινωνικών προβλημάτων, τα επεξεργάζεται επισταμένα με κάθε πρόσφορο τρόπο και μέσο, τα προωθεί αρμοδίως και προτείνει οργανωμένες λύσεις και σχέδια.
Πάντως, σύμφωνα με τον κύριο Ανδρουλάκη, το στρατηγικό σχέδιο που κατέθεσε η Ελλάδα στην Ε.Ε., στο πλαίσιο της ΚΑΠ, δεν ήταν τίποτε άλλο από ένα ευχολόγιο με αυτονόητες διαπιστώσεις, χωρίς πρόταση για ουσιαστικές αλλαγές του παραγωγικού μοντέλου της αγροτικής οικονομίας λέγοντας, πως ως ΠΑΣΟΚ προτείνεται ο μηδενισμός του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο με εύκολο και εφαρμόσιμο τρόπο, υποστήριξη της εγκατάστασης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της δημιουργίας ενεργειακών κοινοτήτων μεταξύ των αγροτών, καθώς και έλεγχο του κόστους παραγωγής των αγροτικών εφοδίων.