Παρασκευή 26 Ιουνίου 2026

Στην γενέτειρά της τον Έβρο η Πρόεδρος της Φωνής Λογικής Αφροδίτη Λατινοπούλου

Η Ευρωβουλευτής και Πρόεδρος της ΦΩΝΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ, Αφροδίτη Λατινοπούλου, επισκέφθηκε την ιδιαίτερη πατρίδα της, τα Βρυσικά Διδυμοτείχου, για λίγες ημέρες ξεκούρασης. Κατά την παραμονή της, πραγματοποίησε σειρά επαφών με φορείς και τοπικές αρχές, με στόχο την ενημέρωσή της για τα επίκαιρα αλλά και τα διαχρονικά προβλήματα της περιοχής, με κυρίαρχο ζήτημα τη λειψυδρία, καθώς και τις επιπτώσεις της στην αγροτική παραγωγή και τη γενικότερη δημογραφική πορεία του Έβρου.

Η κ. Λατινοπούλου ξεκίνησε τις επισκέψεις της από τα γραφεία του ΓΟΕΒ Ορεστιάδας, όπου συναντήθηκε με τον Διευθυντή, Ορέστη Βουρνέλη. Συζητήθηκαν η έλλειψη νερού, η μη ανανέωση της διακρατικής συμφωνίας με τη Βουλγαρία για τα νερά του Άρδα και οι επιπτώσεις στην αγροτική παραγωγή, καθώς και ζητήματα υποστελέχωσης του Οργανισμού λόγω μη έγκρισης προσλήψεων. Η Ευρωβουλευτής παρουσίασε τις δικές της απόψεις, υπενθυμίζοντας ότι έχει ήδη καταθέσει σχετική ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή από τον Ιανουάριο του 2025.

Στη συνέχεια, η κ. Λατινοπούλου συναντήθηκε στο Διδυμότειχο με τον Δήμαρχο Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου. Στη συνάντηση συζητήθηκαν ζητήματα παραβατικότητας στην περιοχή “Πανόραμα”, το δημογραφικό πρόβλημα και άλλες κοινωνικές προκλήσεις. Η κ. Λατινοπούλου ζήτησε αναλυτική ενημέρωση και δήλωσε πρόθεση να παρεμβαίνει όπου είναι δυνατόν μέσω του Ευρωκοινοβουλίου.

Ακολούθησε επίσκεψη στο Σουφλί, όπου η Ευρωβουλευτής συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Παναγιώτη Καλακίκο. Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκαν οι συνέπειες της λειψυδρίας, οι φυσικές καταστροφές που έχει υποστεί η περιοχή και η πρόταση για ίδρυση Πανεπιστημιακού Τμήματος στο Σουφλί. Η κ. Λατινοπούλου ευχαρίστησε για τη φιλοξενία και δήλωσε ότι θα μεταφέρει τα αιτήματα και τις ανησυχίες της περιοχής σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Στις Φέρες, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Δημήτρη Κολγιώνη, καθώς και με εκπροσώπους του ΤΟΕΒ Φερών-Πέπλου, Βασίλη Πορτοκαλίδη και Κώστα Αλεξανδρή. Παρουσιάστηκε η εικόνα της περιοχής όσον αφορά τη λειψυδρία, τα αρδευτικά έργα και οι ζημιές που υπέστησαν οι κτηνοτρόφοι από την ευλογιά. Συζητήθηκε επίσης το ζήτημα με τις καταγγελίες για δηλώσεις δημοσίων εκτάσεων στον ΟΠΕΚΕΠΕ και η ανάγκη παρέμβασης των αρμόδιων αρχών.

Η περιοδεία συνεχίστηκε με επίσκεψη στον φράχτη στην περιοχή Πόρου, συνοδευόμενη από τον Αντιδήμαρχο και μέλη της Αστυνομίας. Εκεί, ενημερώθηκε για τη λειτουργία των συνοριακών δυνάμεων και των μέτρων φύλαξης, ενώ συνομίλησε με μέλη της Ελληνικής Αστυνομίας και της FRONTEX.

Ακολούθησε αυτοψία στην περιοχή του Πετάλου Πέπλου, όπου διαπιστώθηκε η περιορισμένη ροή του ποταμού Έβρου. Σύμφωνα με τις ενημερώσεις που έλαβε, η περιορισμένη χρήση των αντλιών οφείλεται στην έλλειψη νερού και στην απορρόφηση μεγάλων ποσοτήτων από την πλευρά της Τουρκίας.

Η περιοδεία της κ. Λατινοπούλου ολοκληρώθηκε στην Αλεξανδρούπολη με συνάντηση με τον Δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη, ενώ στη συνέχεια μετέβη στην Κομοτηνή, όπου πραγματοποίησε ανοιχτή πολιτική ομιλία σε κεντρικό καφέ της πόλης, παρουσία πλήθους πολιτών.

Κ.Π.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη