Τετάρτη 24 Ιουνίου 2026

Συνελήφθη ο γιος Εβρίτη πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ για τη δολοφονία της μητέρας του

Συνελήφθη ο γιος του πρώην υπουργού και βουλευτή Έβρου Γιάννη Παπαδόπουλου, ο οποίος είχε διατελέσει βουλευτής και υπουργός στην κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου με το ΠΑΣΟΚ, για τη δολοφονία της 87χρονης μητέρας του, Ελένης Παπαδοπούλου, στο Κολωνάκι.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε κατόπιν εντάλματος που εκδόθηκε μετά τη δίωξη που άσκησε ο Εισαγγελέας, έπειτα από την ολοκλήρωση των κρίσιμων ανακριτικών ενεργειών και την αξιολόγηση του συνόλου των στοιχείων της δικογραφίας. Οι εξελίξεις, αν και σοκαριστικές, θεωρούνταν αναμενόμενες μετά την ανωμοτί κατάθεση που είχε δώσει ο κατηγορούμενος ως ύποπτος στους αξιωματικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος δεν ομολογεί και εξακολουθεί να απορρίπτει το ενδεχόμενο της δολοφονίας, επιμένοντας στη δική του εκδοχή περί αυτανάφλεξης, την οποία είχε παρουσιάσει από την αρχή και στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ».

Ο συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα, ενώ τη Δευτέρα θα παρουσιαστεί ενώπιον του Ανακριτή.

Για σχεδόν τέσσερα χρόνια, η υπόθεση αντιμετωπιζόταν ως δυστύχημα, με την εκδοχή της φωτιάς από αναμμένο τσιγάρο να κυριαρχεί. Ωστόσο, τα πορίσματα της Πυροσβεστικής, τα εργαστηριακά ευρήματα και οι τοξικολογικές εξετάσεις ανέτρεψαν πλήρως το αρχικό σενάριο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, η φωτιά χαρακτηρίστηκε προσχεδιασμένη, ενώ διαπιστώθηκε χρήση εύφλεκτου υγρού τόσο στον χώρο όσο και στο σώμα της ηλικιωμένης γυναίκας. Ιδιαίτερη βαρύτητα αποδίδεται στο γεγονός ότι η 87χρονη δεν είχε εισπνεύσει θανατηφόρες ποσότητες καπνού, στοιχείο που ενισχύει το ενδεχόμενο να είχε προηγηθεί η εξουδετέρωσή της πριν από την εκδήλωση της πυρκαγιάς.

Καθοριστικές θεωρούνται και οι αποκαλύψεις της εκπομπής «Φως στο Τούνελ», οι οποίες έφεραν εκ νέου στο φως την υπόθεση στην έναρξη της φετινής τηλεοπτικής σεζόν. Οι αντιφάσεις στις καταθέσεις και τα νέα δεδομένα που προέκυψαν οδήγησαν τις Αρχές να επικεντρωθούν στο στενό οικογενειακό περιβάλλον της ηλικιωμένης, καταλήγοντας στη σύλληψη του γιου της.

Η υπόθεση βρίσκεται πλέον στα χέρια της Δικαιοσύνης και αναμένεται να έχει συνέχεια τις επόμενες ημέρες.

Κ.Π.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη