Την Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου ειδοποιήθηκε η επιφυλακή του Δασαρχείου Διδυμοτείχου από την Ελληνική Συνοριοφυλακή, ότι συνοριοφύλακες βρήκαν τραυματισμένο Ζαρκάδι στην περιοχή του Μικρού Δερείου, που πιθανά είχε τραυματιστεί από διερχόμενο όχημα. Με εντολή του Δασάρχη Διδυμοτείχου κ. Μητρούδη Δημητρίου μετέβη περίπολο επιτόπου για να επιληφθεί του περιστατικού. Οι δασοφύλακες του Δασαρχείου Διδυμοτείχου μετέφεραν το νεαρό αρσενικό Ζαρκάδι, όπως διαπιστώθηκε αργότερα, στο κτηνιατρείο του κ. Αλέξανδρου Κ. Πιστόλα στο Διδυμότειχο. Ο κ. Πιστόλας διαπίστωσε ότι το Ζαρκαδάκι ήταν εξαιρετικά αφυδατωμένο, είχε δύσπνοια, έφερε εκδορές και μώλωπες στο πάνω μέρος της λεκάνης και όπως είπε ο ίδιος «η κατάστασή του ήταν κρίσιμη διότι κινδύνευε να πέσει σε κόμμα». Ο κ. Πιστόλας μετά από συνεννόηση με κτηνιάτρους του Αρκτούρου χορήγησε όρο και αντιβιοτικά στο Ζαρκαδάκι.
Όταν μετά από ώρες το Ζαρκαδάκι ανέκτησε τις αισθήσεις του, μεταφέρθηκε στις εγκαταστάσεις του Δασαρχείου Διδυμοτείχου σε ήσυχο και δροσερό μέρος και την φροντίδα του ανέλαβαν υπάλληλοι του Δασαρχείου Διδυμοτείχου. Μετά από μια εβδομάδα το Ζαρκαδάκι ο «Ρούντολφ», όπως το βάφτισαν χαϊδευτικά οι υπάλληλοι του Δασαρχείου Διδυμοτείχου, ανέκτησε τις δυνάμεις του.
Αφού ανάρρωσε πλήρως, όπως διαπίστωσε ο κ. Πιστόλας που το επανεξέτασε πριν την απελευθέρωσή του, μεταφέρθηκε από δασοφύλακες του Δασαρχείου Διδυμοτείχου στην περιοχή του Μικρού Δερείου σε Καταφύγιο Αγρίας Ζωής, όπου και απελευθερώθηκε την περασμένη Δευτέρα.
Η σκηνή της απελευθέρωση ήταν αρκετά συγκινητική και ο «Ρούντολφ» δεν παρέλειψε να αποχαιρετήσει με ένα βλέμμα ευγνωμοσύνης τους δασοφύλακες του Δασαρχείου Διδυμοτείχου. Κοντοστάθηκε πριν να χαθεί στο δάσος και μάλλον έγνεψε «καλή αντάμωση …» στους παράξενους φίλους του.
Ο Δασάρχης Διδυμοτείχου ευχαρίστησε θερμά τον κ. Πιστόλα που εθελοντικά προσέφερε τις υπηρεσίες του στο «Ρούντολφ» και συνεχάρη τους υπάλληλους του Δασαρχείου Διδυμοτείχου για την ομαδική δουλειά και τον ενθουσιασμό που επέδειξαν για την διάσωση του «Ρούντολφ».