Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2024

Χρυσοχοΐδης: “Ο φράχτης στον Έβρο δεν συνδέεται με τις θαλάσσιες διόδους”

Την υποκρισία και την τύφλωση της Ευρώπης σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού, καταγγέλλει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στον Δυτικό Τομέα Αθήνας.

Με αφορμή την ανείπωτη τραγωδία έξω από την Πύλο δηλώνει συγκλονισμένος, σε συνέντευξή του στο in.gr, αλλά και αγανακτισμένος για τους κακοποιούς εγκληματίες που μεταφέρουν ανθρώπινες ψυχές κλεισμένες σε αμπάρια πλοίων. Ταυτόχρονα τονίζει ότι η Ευρώπη έχει μια ευκαιρία να οργανώσει ορθή μεταναστευτική πολιτική ώστε να εξαλειφθεί το φαινόμενο της δουλεμπορίας.

Τονίζει ότι η μικρή Ελλάδα δεν μπορεί να αντέξει το βάρος μαζικής εισόδου χιλιάδων ανθρώπων, αλλά πρέπει να υπάρξει αναλογική κατανομή. Χαρακτηρίζει την κατάσταση που επικρατούσε στη Μόρια ως ντροπή για την ανθρωπότητα ενώ αποσυνδέει την ύπαρξη του φράχτη στον Εβρο με τις θαλάσσιες διόδους που βρίσκουν οι δουλέμποροι.

Αναφορικά με τη δράση του τουρκικού προξενείου στη Θράκη επισημαίνει ότι αναμειγνύεται στα πολιτικά πράγματα της χώρας ενώ ζητά από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να δηλώσουν ξεκάθαρα ότι εκπροσωπούν τους Ελληνες μουσουλμάνους της Θράκης: «Δεν είναι κακό στην πολιτική να ζητάς συγγνώμη», τονίζει.

Αναφερόμενος στα θέματα ασφάλειας που διαχειρίστηκε και ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη, τονίζει ότι «καθάρισε» τα Εξάρχεια, τα οποία δεν είναι πλέον άβατο, «καθάρισε» την κατάσταση που επικρατούσε γύρω από την ΑΣΟΕΕ, άδειασαν οι καταλήψεις κι αποκαταστάθηκε η τάξη.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης λέει ότι δεν βλέπει πια ακροδεξιές αντιλήψεις στις τάξεις της Αστυνομίας κι ότι γίνεται συνεχής εκπαίδευση για να είναι καλύτεροι οι αστυνομικοί.

Χαρακτηρίζει μεγάλη ανατροπή αυτό που έγινε στις εκλογές στις λαϊκές συνοικίες, με τη νίκη της ΝΔ η οποία επιτεύχθηκε, όπως λέει, χάρη στη φιλολαϊκή πολιτική που άσκησε. Ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι ήταν σύμπτωμα μιας εποχής που καταδικάστηκε εξαιτίας της εχθροπάθειάς του και του τοξικού κλίματος που καλλιεργούσε.

Τονίζει ότι υπήρξε αστοχία στο θέμα των υποκλοπών, αλλά το λόγο έχει η Δικαιοσύνη ενώ έχουν γίνει βήματα θωράκισης της Δημοκρατίας.

Δηλώνει ανήσυχος για την άνοδο των ακροδεξιών και ψεκασμένων κομμάτων, ιδίως στη Βόρεια Ελλάδα ενώ επισημαίνει ότι η ανάταξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας είναι προσωπικό στοίχημα του Κ. Μητσοτάκη.

Θυμάται την εξάρθρωση της «17Ν» λέγοντας ότι αυτό επιτεύχθηκε χάρη στη συστηματική δουλειά, αλλά και γιατί «άγγιξαν» το αίμα, κατάλαβαν την πλευρά των θυμάτων και των οικογενειών τους.

Τέλος επισημαίνει ότι το γεγονός που τον έχει συγκλονίσει περισσότερο στην καριέρα του είναι η δολοφονία του υπασπιστή του, Γ. Βασιλάκη, από βόμβα που προοριζόταν για τον ίδιο.

Για το ναυάγιο στην Πύλο: Θρηνεί όλη η Ελλάδα και η Ευρώπη για τα θύματα

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δηλώνει συγκλονισμένος με την ανείπωτη τραγωδία με το ναυάγιο, αλλά και οργισμένος με τους δουλέμπορους.

«Είναι από τις πιο μαζικές απώλειες που έχουν συμβεί ποτέ. Κάποιοι κακοποιοί, εγκληματίες μεταφέρουν ανθρώπινες ψυχές μέσα σε αμπάρια, με αποτέλεσμα να συμβαίνουν αυτά τα τραγικά δυστυχήματα».

Για τη μεταναστευτική πολιτική: Πρέπει να αφυπνιστεί η Ευρώπη

«Φτάνει πια η υποκρισία και η τύφλωση γύρω από το μεταναστευτικό πρόβλημα. Με ανοικτά μάτια στο μέλλον η Ευρώπη πρέπει να οργανώσει μια μεταναστευτική πολιτική στα πλαίσια της νομιμότητας, τώρα που έχουμε ανάγκη από ανθρώπινα χέρια για εργασία».

Για τη Μόρια: Ηταν κόλαση, μια ντροπή για την ανθρωπότητα

«Η Ελλάδα όπως και άλλες χώρες εισόδου δεν μπορούν να σηκώνουν το βάρος, κυρίως το ανθρωπιστικό, αυτής της υπόθεσης. Εχω βιώματα από την κόλαση της Μόριας όπου σε ένα χώρο που μπορούσαν να ζήσουν 4.000-5.000 άνθρωποι ήταν 25.000. Αυτό δεν ήταν διαχειρίσιμο. Την ώρα που επισκέπτονταν τη Μόρια διάφορες προσωπικότητες, καλλιτέχνες, πολιτικοί, υπ’ αυτές τις συνθήκες ήταν ντροπή για την Ευρώπη και για την ανθρωπότητα. Εμείς κλείσαμε αυτή τη ντροπή και φτιάξαμε στη Λέσβο ένα νέο και ασφαλές κέντρο για τους πρόσφυγες και μετανάστες».

Για το αν μπορεί να αντέξει η Ελλάδα: Δεν μπορούμε να το διαχειριστούμε μόνοι μας

Ο Μ. Χρυσοχοΐδης επισημαίνει ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να διαχειριστεί μόνη της μια μαζική είσοδο χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών χωρίς έλεγχο. «Ακόμη και μεγαλύτερες χώρες δεν μπορούν. Ολες οι χώρες πρέπει να αντιληφθούν και να αποφασίσουν μια πολιτική αναλογικής κατανομής αυτού του βάρους. Υπάρχει και το κομμάτι της νόμιμης μετανάστευσης όπου η Ελλάδα κάνει συμφωνίες με σεβασμό των δικαιωμάτων των ανθρώπων που θα έρθουν εδώ για να εργαστούν».

Για τον φράχτη στον Έβρο: Δεν συνδέεται ο φράχτης με τις θαλάσσιες διόδους

Ο Μ. Χρυσοχοΐδης, ο οποίος διαχειρίστηκε την προσπάθεια μαζικής εισβολής στον Εβρο, τονίζει ότι οι θαλάσσιοι δίοδοι υπάρχουν ανεξάρτητα από τον φράχτη: «Υπάρχουν θαλάσσιοι δίοδοι, πριν λίγο καιρό προσάραξε πλοίο στην Ιταλία. Εξαρτάται τι κρίνουν κάθε φορά οι δουλέμποροι. Αλλωστε υπάρχει το ερώτημα πώς φτάνουν οι πρόσφυγες και μετανάστες στο Τομπρούκ της Λιβύης. Υπάρχουν δρόμοι από τους διακινητές. Το ίδιο συμβαίνει και στον Εβρο.

Ο φράχτης είναι προστασία, όχι μόνο από την παράτυπη μετανάστευση, αλλά και για μια σειρά διακινήσεις όπλων, ναρκωτικών κ.λπ. Θέλω να πως σε όσους εκφράζουν διάφορες απόψεις ότι στο όριο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας υπάρχουν πολίτες, γυναίκες και παιδιά, άνθρωποι που εργάζονται και επιχειρήσεις. Γιατί πρέπει αυτούς να τους έχουμε εκτεθειμένους ενώ είναι εκεί και κάνουν μια ηρωική δραστηριότητα στην περιοχή τους και δεν φεύγουν; Ενας τρόπος να τους προστατέψουμε είναι ο φράχτης, ένας άλλος οι προσλήψεις συνοριοφυλάκων.»

Για τη Θράκη και τη μειονότητα: Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να δηλώσουν ότι εκπροσωπούν τους Ελληνες μουσουλμάνους

«Στην πολιτική όταν κάνεις ένα λάθος πρέπει να μπορείς να ζητάς συγγνώμη, όπως έχει κάνει και ο κ. Μητσοτάκης. Το τουρκικό προξενείο αναμειγνύεται στα εσωτερικά πολιτικά ζητήματα της χώρας. Είναι απίθανα αυτά που ακούω για κυπατζήδικες πρακτικές και ότι η ΕΥΠ είναι παρακρατικός μηχανισμός. Υπάρχει εθνικός λόγος που η ΕΥΠ είναι εδώ και δεκαετίες στη Θράκη. Ζητάμε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να δηλώσουν ότι εκπροσωπούν τους Ελληνες μουσουλμάνους της Θράκης».

Για την αυτοδυναμία της ΝΔ: Μόνο με ισχυρές κυβερνήσεις άλλαξε η Ελλάδα

Ο υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ τονίζει ότι δεν είναι ηγεμονία αυτό που ζητά η Νέα Δημοκρατία: «Οι κυβερνήσεις που έκαναν μεγάλες αλλαγές στην Ελλάδα ήταν αυτές με πολύ ισχυρά ποσοστά. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής το 1974,1975,1977, οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, του Κ. Σημίτη, του Κ. Καραμανλή. Γιατί λοιπόν το 40%, 41%, 42%, 43% είναι ηγεμονικό ποσοστό; Είναι ίσως προσβολή στο λαό. Είναι κρίσιμο ο λαός να δώσει μια ισχυρή λαϊκή εντολή ώστε να υπάρχει ασφάλεια στους επενδυτές, στην οικονομία, στους πολίτες να κάνουν όνειρα».

Για τις πολιτικές της ΝΔ στην ασφάλεια: Καθαρίσαμε τα Εξάρχεια και την ΑΣΟΕΕ

Απαντώντας για τις πολιτικές της κυβέρνησης της ΝΔ στον τομέα της ασφάλειας παραδέχεται ότι δεν έγιναν όλα, αλλά έγιναν πολλά: «Επί των ημερών μας καθαρίσαμε τα Εξάρχεια… δεν υπάρχει πλέον άβατο. Τελείωσε η υπόθεση της ΑΣΟΕ με τους εκατοντάδες εμπόρους και τα ναρκωτικά. Υπάρχει μια νέα πραγματικότητα… Σταμάτησαν οι επιθέσεις στην αστυνομία που είναι μπροστά στο ΠΑΣΟΚ, έχουν αδειάσει οι καταλήψεις. Αποκαταστάθηκε η τάξη, η ανομία τελείωσε».

Για την εικόνα της Αστυνομίας: Δεν υπάρχει η εικόνα του δικτατορικού και προδικτατορικού ‘’μπάτσου’’

Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης παραδέχεται ότι παλιότερα υπήρχαν ακροδεξιές αναφορές στους κόλπους της Αστυνομίας, αλλά σήμερα εκτιμά ότι δεν υπάρχουν τέτοιες αντιλήψεις στη μάζα των αστυνομικών. «Είναι καθημερινό μέλημα η εκπαίδευση των αστυνομικών για να γίνονται καλύτεροι. Με την εξάρθρωση της «17Ν» άλλαξε η εικόνα της Αστυνομίας. Δεν υπάρχει πλέον η εικόνα του δικτατορικού και προδικτατορικού «μπάτσου».

Για τη νίκη της ΝΔ στη δυτική Αθήνα: Μεγάλη ανατροπή στις λαϊκές συνοικίες

«Είναι σημαντική η νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις λαϊκές συνοικίες. Αυτό το πετύχαμε γιατί ήταν σωστές οι πολιτικές Μητσοτάκη απέναντι σε φτωχούς, ευάλωτους και μεσαία τάξη. Δημιουργήσαμε κεφάλαιο στην οικονομία που διανεμήθηκε πολύ στοχευμένα. Και ταυτόχρονα ο λαός καταδίκασε το κλίμα εχθροπάθειας που καλλιεργούσε η αξιωματική αντιπολίτευση».

Για την πιο δύσκολη στιγμή που έζησε: Η δολοφονία του υπασπιστή μου

Θυμάται την εποχή που μια βόμβα έκοψε το νήμα της ζωής του υπασπιστή του, Γιώργου Βασιλάκη, μέσα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: «Ημουν ο στόχος της βόμβας και πέθανε ένας άλλος, αθώος άνθρωπος. Μου κόστισε ψυχικά ο θάνατος του Γιώργου Βασιλάκη. Εύχομαι κανείς πολιτικός και κανείς άνθρωπος να μη δοκιμάσει ποτέ μια τέτοια εμπειρία».

ΠΗΓΗ: xanthinea.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη