Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024

Άνοιγμα σχολειών: Όλα δείχνουν την 14η Σεπτεμβρίου ως ημερομηνία έναρξης της σχολικής χρονιάς

Στις 14 Σεπτεμβρίου πρόκειται, όπως όλα δείχνουν, να ανοίξουν όλα τα σχολεία, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της aftodioikisi.gr. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η απόφαση ελήφθη χθες από το Μέγαρο Μαξίμου και ο λόγος είναι απλός: Μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου, και όπως επιβεβαιώνεται και από σχετικά έγγραφα, οι μάσκες είναι αδύνατον να βρίσκονται στα σχολεία. «Και χωρίς μάσκες, ειδικά μετά την «πατάτα» με το μέσο όρο των 17 μαθητών, είναι αδύνατον να ξεκινήσουν την λειτουργία τους τα σχολεία», όπως τόνιζε στην ιστοσελίδα, κυβερνητικός παράγοντας.

Έτσι, αποφασίστηκε να δοθεί πίστωση χρόνου στην Κεντρική Ένωση Δήμων (ΚΕΔΕ), που έχει αναλάβει το εγχείρημα, προκειμένου να προλάβει, έστω την 14η Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης, είχε προϊδεάσει γι’ αυτή την εξέλιξη, τονίζοντας ότι μεταξύ των σεναρίων που εξετάζονται είναι το άνοιγμα των σχολείων στις 14 Σεπτεμβρίου ή σε δύο φάσεις.

Το χρονοδιάγραμμα για τις μάσκες

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ, εκτιμήθηκε από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες ότι «θα έχει παραδοθεί μία μάσκα στην καλύτερη περίπτωση 8-10 Σεπτεμβρίου εφόσον δώσει την έγκριση του το Ελεγκτικό Συνέδριο άμεσα και εφόσον μας δώσουν την ποσότητα που ζητάμε οι προμηθευτές».

Ωστόσο, οι συγκεκριμένες ημερομηνίες θα ίσχυαν σε περίπτωση που είχε δημοσιευθεί Πρόσκληση Υποβολής Προσφορών. Κάτι τέτοιο, όμως, ακόμη δεν έχει γίνει.

4,1 εκατ. μάσκες στα σχολεία

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, έως την 14η Σεπτεμβρίου, πλέον, πρέπει να βρίσκονται στα σχολεία 1.367.281 μάσκες (σ.σ. μία μάσκα ανά μαθητή) και τις επόμενες ημέρες ακόμη 2,7 εκατ. δηλαδή, συνολικά 4,1 εκατ. μάσκες.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη