Απεργιακή συγκέντρωση στις 9 Νοεμβρίου αποφάσισαν τα αγροτικά σωματεία του Έβρου

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Με στόχο να διατρανώσουν τη φωνή τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγροτικές οικογένειες τις περιοχής, τα αγροτικά σωματεία του Έβρου συσκέφτηκαν προκειμένου να αποφασίσουν τις δράσεις τους για το επόμενο διάστημα. Πιο συγκεκριμένα:

Τη Δευτέρα 26 Σεπτέμβριου πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη σύσκεψη εργατικών σωματείων, συλλόγων, συνδικαλιστών, εργαζομένων από τον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα με σκοπό την ανάληψη πρωτοβουλιών για τα προβλήματα που βασανίζουν τις λαϊκές οικογένειες της περιοχής καθώς και την προετοιμασία της απεργίας στις 9 Νοέμβρη.

Μέσα από πλούσια συζήτηση, εκτός των άλλων, αναδείχτηκαν προβλήματα και ανάγκες και με βάση αυτά διαμορφωθήκαν αιτήματα και διεκδικήσεις που θα αναδειχθούν με μια σειρά δράσεων το επόμενο διάστημα.

Απασχόλησε πως το κάθε σωματείο θα οργανώσει την δράση του και θα βοηθήσει τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα για τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων που βιώνουν, για να γίνει ο αγώνας  υπόθεση όλων και περισσότερων εργαζομένων.

Η προσπάθεια για να συντονιστούν περισσότερα σωματεία, σύλλογοι αυτοαπασχολουμένων και άλλων μαζικών φορέων θα συνεχιστεί το επόμενο διάστημα από τους συμμετέχοντες.

Αποφασίστηκαν

1.Κοινό κάλεσμα για την απεργία στις 9 Νοέμβρη και διοργάνωση απεργιακής συγκέντρωσης.

2.Δράση με αφορμή τις εξελίξεις στο θέμα της εξόρυξης χρυσού στη περιοχή του Έβρου-Ροδόπης. <<Η ’’ανάπτυξη’’ τους σημαίνει  ληστεία του ορυκτού πλούτου, κίνδυνοι για την υγεία και το περιβάλλον, ανεργία>>. Αλληλεγγύης στους απολυμένους εργάτες της εταιρείας ‘EDILMAC’ (εργολάβος της ‘Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.’ στο μεταλλείο Ολυμπιάδας Χαλκιδικής).

3.Δράση κατά της ακρίβειας. << Όλοι στον αγώνα, ρεύμα και βασικά αγαθά φθηνά για το λαό.>> Μπροστά σε σούπερ μάρκετ και παρόχους ηλεκτρικού ρεύματος.

4.Δράση ενάντια στο τεράστιο κόστος για στέγαση που αντιμετωπίζουν τα νέα ζευγάρια, οι εργαζομένους, οι φοιτητές. Ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκής κατοικίας.

5.Δράση κατά της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης. <<Αγώνας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και στην παράδοση του λιμανιού στους επιχειρηματικούς ομίλους-Λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο του ΝΑΤΟ>>

6.Το τελευταίο διάστημα πυκνώνουν οι προσπάθειες ποινικοποίησης των αγώνων των εργαζομένων και της νεολαίας.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin