Σάββατο 27 Ιουλίου 2024

Επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Μάκρη της Αλεξανδρούπολης ενόψει ευρωεκλογών – Συνάντησε κατοίκους και ελαιοπαραγωγούς που επλήγησαν από τις φωτιές

Στο πλαίσιο της περιοδείας του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε και την Μάκρη στην Αλεξανδρούπολη και σε ομιλία του σε πολίτες αναφέρθηκε στη συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν υπογραμμίζοντας, ότι η Ελλάδα δεν αποκλίνει από τις εθνικές θέσεις και θα υπερασπίζεται πάντα με αυτοπεποίθηση τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

«Το πλατύ ποτάμι του υπεύθυνου πατριωτισμού, του προοδευτικού εκσυγχρονισμού, το οποίο ξαναδυνάμωσε στις εκλογές του περασμένου έτους, αυτό το ποτάμι της πολύ μεγάλης πολιτικής αλλαγής και φυγής προς τα εμπρός, αυτό θα ξαναγεννηθεί και στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, θα πάμε πολύ καλά και σε αυτές τις εκλογές», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ο κύριος Μητσοτάκης τόνισε, την ανάγκη τα πολιτικά συμπεράσματα που θα βγουν από τις ευρωεκλογές να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο το μήνυμα των βουλευτικών εκλογών.

«Εάν κάποιοι θέλουν να μετατρέψουν αυτές τις εκλογές σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης, είμαι απολύτως σίγουρος ότι θα πάρουν την απάντηση που τους αξίζει στην κάλπη», είπε, διότι, όπως εξήγησε, οι πολίτες μας εμπιστεύτηκαν με ένα πολύ υψηλό ποσοστό πριν από ένα χρόνο, μας έδωσαν εντολή τετραετίας, να αλλάξουμε τη χώρα, να τη φέρουμε σταθερά πιο κοντά στην Ευρώπη. Και αυτή την εντολή σας διαβεβαιώνω ότι την υπηρετούμε».

Επεσήμανε, ότι μόνο η Νέα Δημοκρατία μιλάει για τα ζητήματα των ευρωεκλογών και κατηγόρησε τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι δεν έχουν υπεύθυνη πρόταση.

Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε, ότι θα συνεχίσει να ενδιαφέρεται όπως μέχρι τώρα για τον Έβρο και τόνισε, ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να χρηματοδοτήσει την κατασκευή του αποτρεπτικού φράχτη στα σύνορα και πρόσθεσε πως έχει έρθει τόσες φορές στη Θράκη και ειδικά στον Έβρο, που αισθάνεται σαν να μην έχει φύγει ποτέ. «Ξέρετε πολύ καλά ότι η καρδιά μου βρίσκεται εδώ και να ξέρετε ότι θα ανταποδώσω στο ακέραιο την εμπιστοσύνη με την οποία μας περιβάλλατε στις εκλογές του Ιουνίου 2023», είπε ο πρωθυπουργός.

«Και βέβαια, το έχω και γούρι να ξεκινώ τις προεκλογικές μου εκστρατείες από τον ακριτικό Έβρο. Δεν αλλάζουμε λοιπόν τις συνήθειες. Είμαι και σήμερα πάλι εδώ, στην αφετηρία ακόμα μίας προεκλογικής εκστρατείας εν όψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, να μοιραστώ μαζί σας μερικές απλές σκέψεις για τη σημασία αυτών των εκλογών και γιατί και πάλι πρέπει ως Νέα Δημοκρατία να πετύχουμε μία ακόμα μεγάλη εκλογική νίκη στις κάλπες που θα στηθούν σε λιγότερο από τέσσερις εβδομάδες».

«Κάθε φορά που έρχομαι βέβαια στον Έβρο δεν μπορώ παρά να θυμάμαι δύο γεγονότα, τα οποία θα είναι για πάντα χαραγμένα στη μνήμη μου. Το πρώτο είναι τα γεγονότα του Μαρτίου του 2020, όταν υψώσαμε ένα τείχος άμυνας απέναντι στην προσπάθεια εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού προβλήματος. Ο Έβρος στάθηκε όρθιος, η Ελλάδα στάθηκε όρθια, προστατεύσαμε τα σύνορα της πατρίδας μας, προστατεύσαμε τα σύνορα της Ευρώπης, και το αποτέλεσμα το βλέπετε σήμερα.

Και βέβαια, η δεύτερη ανάμνηση την οποία έχω από τον Έβρο ήταν μια πολύ πιο δύσκολη, ακόμα πιο δύσκολη, ακόμα πιο τραυματική εμπειρία: οι περσινές πυρκαγιές που τόσο πολύ μας πλήγωσαν. Θυμάμαι, όταν πρωτοήρθα για να κάνω μια επιτόπια επισκόπηση της μεγάλης καταστροφής, στα βλέμματα πολλών από εσάς την απογοήτευση, την απελπισία και αυτό το αίσθημα της αδυναμίας απέναντι στη μανία της φύσης.

Τηρήσαμε, όμως, τις δεσμεύσεις μας. Σταθήκαμε δίπλα σε αυτούς οι οποίοι επλήγησαν. Στηρίξαμε ειδικά εδώ τη Μάκρη και τους ελαιοπαραγωγούς με σημαντικές αποζημιώσεις. Και, βέβαια, φτιάξαμε αμέσως, όπως είπε και ο κ. Περιφερειάρχης, μια Επιτροπή Ανασυγκρότησης του Έβρου, η οποία δουλεύει συνεχώς με τακτική παρουσία κυβερνητικών κλιμακίων», υποστήριξε ο πρωθυπουργός.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη