Κυριακή 21 Απριλίου 2024

Επιστολή διαμαρτυρίας φορέων προς τον Διοικητή της 4ης ΥΠΕ για το Περιφερειακό Ιατρείο των Φερών

Την άμεση ανάκληση της απόφασης για αποδυνάμωση του Περιφερειακού Ιατρείου Φερών με σκοπό το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού να βρεθεί στην κλινική covid που δημιουργείται στο Διδυμότειχο (θυμηθείτε εδώ), ζητούν από τον διοικητή της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας Θράκης Δημήτρη Τσαλικάκη, φορείς της Δ.Ε. Φερών.

Όπως τονίζουν μεταξύ άλλων «πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη ότι α) το Ιατρείο μας είναι η πρώτη υγειονομική δομή που συναντά κανείς κατά την είσοδό του στη χώρα μας από το Τελωνείο Κήπων, β) εξυπηρετεί 10.000 κατοίκους στην πλειοψηφία τους υπερήλικες, γ) εξυπηρετεί 2 Κέντρα Συνοριακής Φύλαξης, 2 Ταξιαρχίες με τις οικογένειές τους».

Η επιστολή:

Κύριε Διοικητή,

Με έκπληξη και οργή πληροφορηθήκαμε την απόφασή σας να αποδυναμώσετε το Περιφερειακό Ιατρείο Φερών. Η απόφασή σας να σταματήσετε τις εφημερίες μετακινώντας το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Ιατρείου σε άλλες νοσηλευτικές δομές,  ουσιαστικά κλείνει το Περιφερειακό Ιατρείο Φερών.

Το Ιατρείο μέχρι και σήμερα λειτουργεί όλο το 24ωρο εξυπηρετώντας πολίτες της περιοχής, σε επείγοντα και τακτικά περιστατικά. Τα τακτικά περιστατικά που εξυπηρετεί ξεπερνούν μηνιαίως αριθμητικά τις 3.000 και τα επείγοντα τα 400. Αναλογιστήκατε που θα εξυπηρετηθούν όλοι αυτοί οι συμπολίτες μας;

Παρακαλούμε να ληφθεί σοβαρά υπόψη ότι α) το Ιατρείο μας είναι η πρώτη υγειονομική δομή που συναντά κανείς κατά την είσοδό του στη χώρα μας από το Τελωνείο Κήπων, β) εξυπηρετεί 10.000 κατοίκους στην πλειοψηφία τους υπερήλικες, γ) εξυπηρετεί 2 Κέντρα Συνοριακής Φύλαξης, 2 Ταξιαρχίες με τις οικογένειές τους, δ) πραγματοποιεί καθημερινά δεκάδες rapid tests εξυπηρετώντας την Α/θμια και Β/θμια  Εκπαίδευση. Επιπλέον, η απόσταση της πόλης μας από το ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης απαιτεί χρονική διάρκεια 40 τουλάχιστον λεπτών, πράγμα που καθιστά την αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών σε πρωτοβάθμια βάση άκρως επιτακτική.

Από την  αρχή του εμβολιαστικού προγράμματος το Περιφερειακό Ιατρείο μας λειτουργεί ως Εμβολιαστικό Κέντρο Astra Zeneca εμβολιάζοντας πολίτες όλου του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Εδώ και ένα μήνα λειτουργεί ως Εμβολιαστικό Κέντρο Pfizer καλύπτοντας τις ανάγκες της Δημοτικής Ενότητας Φερών. Επίσης, το προσωπικό του  Ιατρείου από την πρώτη στιγμή πραγματοποιεί εμβολιασμούς κατ’ οίκον χρησιμοποιώντας μάλιστα για την μετακίνησή του τον οδηγό και το αυτοκίνητο του Δημάρχου.

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ

  • να ανακαλέσετε την απόφασή σας.
  • να μην προχωρήσετε στην υποβάθμιση της περιοχή μας.
  • να συνυπολογίσετε τη γεωγραφική ταυτότητα της περιοχής.

Σας καθιστούμε υπεύθυνους για κάθε περιστατικό που δεν θα αντιμετωπιστεί εγκαίρως λόγω των αποφάσεών σας. Σας δηλώνουμε ότι το σύνολο της κοινωνίας μας δεν είναι διατεθειμένο  να αποδεχθεί μοιρολατρικά τις αποφάσεις σας.

Σας γνωστοποιούμε ότι σύσσωμη η τοπική κοινωνία είναι αποφασισμένη να σταθεί με κάθε τρόπο και μέσο απέναντι στην απόφασή σας. Απαιτούμε να ανακαλέσετε την απόφασή σας και να μην παίζετε με την υγεία των παιδιών μας. Επίσης, σας γνωστοποιούμε ότι από σήμερα άμεσα ξεκινά ο αγώνας μέχρι ν΄ ανακαλέσετε την απόφασή σας.

Οι Φορείς της Δ.Ε. Φερών

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email