Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Αλεξ/πολης: Να ληφθούν μέτρα για τις μικροεπιχειρήσεις

Αίτημα για εκτός ημερήσιας διάταξης συζήτηση στο ΔΣ της Τετάρτης 13/5/20, κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση. Η παράταξη προτείνει να στηρίξει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης μέτρα για προστασία των μικρών επιχειρήσεων, ζητώντας μεταξύ άλλων άμεση πληρωμή του επιδόματος των 800 ευρώ κσι μείωση φπα στην εστίαση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση-πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωση

Το ΔΣ του Δήμου Αλεξανδρούπολης απαιτεί από την κυβέρνηση, τη λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας των μικροεπιχειρήσεων. Στο τμήμα ευθύνης του παίρνει μέτρα που λαμβάνουν υπόψη τις άμεσες ανάγκες αλλά και τα αδιέξοδα που θα πολλαπλασιαστούν στο επόμενο μετά την άρση των απαγορεύσεων διάστημα. Συγκεκριμένα:  Απαιτούμε:

  • Να δοθεί άμεσα το επίδομα των 800 ευρώ χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες και να επεκταθεί και το μήνα Μάϊο για όσους λειτουργούν σε ειδικό καθεστώς. Επίσης να χορηγηθεί επίδομα ανεργίας σε όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Άμεση αναστολή των φορολογικών υποχρεώσεων για 4 μήνες και άμεση επανένταξη στο αφορολόγητο όριο (12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί). 
  • Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και της καταβολής του ΕΝΦΙΑ, καταρχήν για τα έτη 2019 και 2020, με προοπτική οριστικής κατάργησής τους. 
  • Μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση.
  • Απαλλαγή από την καταβολή εισφορών ατομικής ασφάλισης για το διάστημα που διαρκούν τα μέτρα χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων. Το κράτος να καλύψει πλήρως τις ασφαλιστικές εισφορές, συνταξιοδοτικές και υγείας. Χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας.
  • Αναστολή όλων των δανειακών υποχρεώσεων, δόσεων και ρυθμίσεων στις τράπεζες, για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, μέχρι το Σεπτέμβρη. 
  • Φθηνότερα τιμολόγια ρεύματος για όσο διαρκούν τα μέτρα περιορισμού. Αναστολή των ρυθμίσεων για οφειλές προς τη ΔΕΗ και τους άλλους παρόχους. 
  •  Αναστολή κάθε είδους μέτρων αναγκαστικής είσπραξης – κατασχέσεις, πλειστηριασμοί, δεσμεύσεις λογαριασμών – που βρίσκονται σε εξέλιξη ή έχουν δρομολογηθεί για χρέη μέχρι το τέλος του χρόνου. 

Ενώ ο Δήμος Αλεξανδρούπολης προχωρά άμεσα στην:

  • Απαλλαγή από δημοτικά τέλη (το σύνολο αυτών) για 6 μήνες καθώς και από τα ενοίκια όσων μισθώνουν δημοτικές εγκαταστάσεις πχ για κυλικεία σχολείων, δημοτικά αναψυκτήρια, πωλητές –παραγωγοί λαϊκών αγορών κλπ.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη