Σάββατο 27 Ιουλίου 2024

Με κάθε μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκε η παρέλαση στην Αλεξανδρούπολη για τον εορτασμό των Ελευθερίων

Παρουσία πλήθους κόσμου και με τη συμμετοχή πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων, προσκόπων, του Ερυθρού Σταυρού, μαθητών και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων πραγματοποιήθηκε στην παραλιακή της Αλεξανδρούπολης η μεγαλειώδης παρέλαση για τον εορτασμό των Ελευθερίων της πόλης.

Φέτος για πρώτη φορά στην παρέλαση συμμετείχαν επιβλητικά μηχανοκίνητα οχήματα της αστυνομίας, του στρατού αλλά και της πυροσβεστικής που εντυπωσίασαν μικρούς και μεγάλους. Παράλληλα μαζί με τους μαθητές των δημοτικών σχολείων παρήλασαν παιδιά από το ελληνικό σχολείο του Μονάχου που αυτές τις μέρες φιλοξενούνται στον δήμο μας, ενώ προς τιμή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Γεωργίου, επίτιμου πλέον δημότη Αλεξανδρούπολης, στην παρέλαση συμμετείχαν Κύπριοι φοιτητές που φοιτούν σε σχολές και τμήματα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Τις εντυπώσεις έκλεψε η διμοιρία επιδείξεων της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Αεροπορίας, ένα ειδικό τμήμα της Σχολής που την εκπροσωπεί μέσα από ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα με στόχο πάντα το άριστο αποτέλεσμα. Η ομάδα δοκίμων εκτέλεσε τις επιδείξεις με χειρουργικές και απόλυτα συγχρονισμένες κινήσεις με ατομικά τυφέκια, κόβοντας την ανάσα όλων και κερδίζοντας το χειροκρότημα των θεατών.

Παράλληλα κι ενώ η παρέλαση ήταν σε εξέλιξη, δύο αεροσκάφη F16-Block50 και δύο ελικόπτερα Kiowa Warrior πραγματοποίησαν διελεύσεις διασχίζοντας τον ουρανό της Αλεξανδρούπολης.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη