Σάββατο 27 Ιουλίου 2024

Οι μαθητές του ελληνικού σχολείου «Σωκράτης» από το Μόναχο της Γερμανίας συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη

Το δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης «πλημμύρισε» από παιδικές φωνές και χαρούμενα πρόσωπα… 25 μαθητές πρόθυμοι να απαντήσουν σε κάθε ερώτηση του δημάρχου και γεμάτοι ενδιαφέρουν και όρεξη να μάθουν πως λειτουργεί ένας δήμος.

Ο δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης καλωσόρισε τα παιδιά στο δημαρχείο και τα ευχαρίστησε που τίμησαν με την παρουσία τους την παρέλαση της 14ης Μάϊου αλλά και για το γεγονός ότι έδωσαν το παράδειγμα, καθώς έμπρακτα φυτεύοντας δέντρα σε πυρόπληκτες περιοχές του δήμου στάθηκαν δίπλα στους πληγέντες που ακόμη μετρούν ζημιές από τις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου Αυγούστου.

Τα παιδιά του ελληνικού σχολείου «Σωκράτης» αυτές τις ημέρες βρέθηκαν στην πρωτεύουσα του Έβρου κάνοντας αυτό το μακρινό ταξίδι με εφαλτήριο την μεγάλη τους αγάπη για την Ελλάδα και δίνοντας ελπίδα σε όσους κατοίκους η πυρκαγιά άφησε μόνο στάχτη και αποκαΐδια.

Οι μαθητές μαζί με τους δασκάλους, τους γονείς τους και με την καθοδήγηση του υποδιευθυντή τους, ενός ανθρώπου που ξέρει πολύ καλά την περιοχή και αγαπά ιδιαίτερα την Αλεξανδρούπολη και τον Έβρο τον Βαγγέλη Θεοδώρου, έχτισαν σχέσεις και με άλλους συμμαθητές τους από σχολεία του δήμου,  ανακάλυψαν ομορφιές και ξεναγήθηκαν σε  σημεία με πλούσια  ιστορία, μεταφέροντας την εμπειρία και αναμνήσεις τους πίσω στην Γερμανία. Οι μαθητές με αυθορμητισμό, ελπίδα και αισιοδοξία για το αύριο έστειλαν το μήνυμα τους να μην το βάζει κανείς κάτω παρά τα προβλήματα και τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζει.

Ο δήμαρχος είχε πολλές απορίες από την παραμονή των παιδιών στην πόλη αλλά και από το πως είναι η ζωή τους στην Γερμανία σε σχέση με την Ελλάδα, ζητώντας τους να δίνουν πάντα το καλό παράδειγμα μέσα από τις πράξεις τους, ανανεώνοντας και πάλι το ραντεβού τους στην περιοχή σύντομα, αφού του είπαν ότι θα ήθελαν να ξανά έρθουν στην Αλεξανδρούπολη.

Ο δήμαρχος με πολύ χιούμορ και μιλώντας απλά και κατανοητά αφού ξενάγησε τα παιδιά στους χώρους του δημαρχείου, τους εξήγησε τα πάντα για το θεσμό του δημάρχου και το ρόλο της δημοτικής αρχής, χωρίς να κρύψει και την δική του χαρά γι΄ αυτήν την συνάντηση, καθώς όπως είπε κάθε φορά που έχει την δυνατότητα και την ευκαιρία να βρίσκεται με παιδιά μαθαίνει από αυτά, ώστε να γίνεται καλύτερος και να αποκτά περισσότερες γνώσεις σε θέματα που τα αφορούν.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη