Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024

Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή: «Ευχαριστούμε αυτούς που σώζουν ζωές» – Τιμητική εκδήλωση στο ΠΓΝΑ

Πολλά τα «ευχαριστώ για τους νοσηλευτές, που κάθε μέρα είναι στην πρώτη γραμμή σώζοντας τους συνανθρώπους τους… Αυτά τα «ευχαριστώ» θέλησαν να τα πουν όλοι βρίσκονται δίπλα τους και δίνουν από κοινού τον αγώνα της παροχής υψηλών ιατρικών υπηρεσιών στους ασθενείς.

Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης σε μια απλή, λιτή αλλά πολύ ουσιαστική εκδήλωση τιμήθηκαν οι νοσηλευτές και το σπουδαίο ρόλο που επιτελούν με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτικού Προσωπικού.

Η Παγκόσμια Ημέρα αποτελεί την ελάχιστη πράξη τιμής και αναγνώρισης στο έργο και στην προσφορά των νοσηλευτών σε όλο τον κόσμο.

Η Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτικού Προσωπικού που εορτάζεται κάθε χρόνο, από το 1965, αποτελεί ημερομηνία ορόσημο και σύμβολο για το σύνολο του Νοσηλευτικού Προσωπικού που αγωνίζεται για προάσπιση της δημόσιας υγείας, την καθολική πρόσβαση των πολιτών στις Δημόσιες Δομές Υγείας, καθώς και για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών, μέσα σε αντίξοες και ανθυγιεινές συνθήκες. Η Νοσηλευτική αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες, που στηρίζεται το Σύστημα Υγείας και ο σημαντικός ρόλος φάνηκε ξεκάθαρα στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Οι Νοσηλευτές με την άρτια επιστημονική κατάρτιση, με ειδικές δεξιότητες, με δύναμη ψυχής και υψηλό αίσθημα ευθύνης, στηρίζουν διαχρονικά το ΕΣΥ, παρά την υποστελέχωση, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, την επαγγελματική εξουθένωση και τις χαμηλές αμοιβές.
Για τους Νοσηλευτές η προτεραιότητα είναι ο ασθενής και θα συνεχίσουν να εργάζονται για: ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, υπεράσπιση των ανθρωπινων δικαιωμάτων, στήριξη του ΕΣΥ, με ανιδιοτέλεια, σοβαρότητα και αυταπάρνηση

Η Νοσηλευτική αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς κλάδους του Συστήματος Υγείας, με πρωταγωνιστές τους Νοσηλευτές να διαδραματίζουν έναν ρόλο απαιτητικό μα και ευαίσθητο. Μπροστά στις σύγχρονες προκλήσεις στον δύσκολο χώρο της Υγείας, με τη συνεχή εξέλιξη της τεχνολογίας και των συνεχών μεταρρυθμίσεων, η νοσηλευτική επιστήμη καλείται να εξοπλιστεί με εξειδικευμένη γνώση, άρτια επιστημονική κατάρτιση και ειδικές δεξιότητες. Η νοσηλευτική φροντίδα απαιτεί υψηλό αίσθημα ευθύνης, ενσυναίσθηση, αφοσίωση, κουράγιο, δύναμη ψυχής και αγάπης προς τον συνάνθρωπο.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη