Δευτέρα 20 Μαΐου 2024

Σουφλί: Πεζοδρομήθηκε το κέντρο της πόλης – Ικανοποιήθηκε το αίτημα του Συλλόγου Εστίασης και Αναψυχής

Ένα θέμα που είχατε διαβάσει πρώτοι στο focustonevro.gr, σχετικά με την προσπάθεια του Συλλόγου Εστίασης και Αναψυχής Σουφλίου να πεζοδρομηθεί το κέντρο της πόλης τους καλοκαιρινούς μήνες έγινε πλέον πραγματικότητα. Με σύμμαχο προς αυτή την κατεύθυνση τα μέτρα μείωσης της διασποράς του κορωνοϊού, η δημοτική αρχή του Σουφλίου αποφάσισε να κλείνουν κεντρικοί δρόμοι Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή κατά τις βραδινές ώρες από τις 21:00 έως τις 01:00. Η διάρκεια εφαρμογής του μέτρου είναι από την 17η Ιουλίου έως την 20η Σεπτεμβρίου 2020. Ένα μέτρο που, σύμφωνα με τον Σύλλογο Εστίασης και Αναψυχής Σουφλίου, θα βοηθήσει να γίνει το κέντρο πιο φιλικό στους κατοίκους και στους επισκέπτες. Διαβάστε την ανακοίνωση του Δήμου Σουφλίου:

Για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας που συνίσταται στη μείωση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 προτείνουμε το κλείσιμο τμήματος των οδών Βασ. Γεωργίου ΙΙ, Ελ. Βενιζέλου και Ερμού,. Οι παρεμβάσεις που προτείνονται, αφορούν τις ημέρες Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή, αφορούν συγκεκριμένες βραδινές ώρες, ήτοι 9:00μ.μ.-1:00π.μ., αρχής γενομένης από της 17 Ιουλίου 2020 έως και την 20 Σεπτεμβρίου 2020, υπό την προϋπόθεση ακώλυτης διέλευσης οχημάτων άμεσης ανάγκης και ΑμεΑ.

Η περιοχή περιορισμού της κυκλοφορίας εκτείνεται, όσον αφορά την οδό Βασ. Γεωργίου ΙΙ, στο ύψος της οδού Τσιμισκή έως και την οδό Ορφέως, στο ύψος του καφέ «FAMOUS». Στην οδό Ελ. Βενιζέλου , από την αρχή της, μέχρι και την οδό Παστέρ στο ύψος του Σούπερ Μάρκετ «ΕΝΩΣΗ».

Ειδικότερα, για τα διερχόμενα από το κέντρο του Σουφλίου οχήματα, η κίνηση τους από βορρά προς νότο θα εκτρέπεται από την Βασ. Γεωργίου ΙΙ στην οδό Τσιμισκή και από εκεί στην οδό Παπαναστασίου και έπειτα στην Βασ. Γεωργίου ΙΙ. Ιδιαίτερα για τα διερχόμενα οχήματα από νότο προς βορρά, η είσοδος και η έξοδος των οχημάτων από τον οικισμό του Σουφλίου θα γίνεται αποκλειστικά από τον νότιο κόμβο.

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η σήμανση, η οποία θα ενημερώνει οδηγούς βαρέων οχημάτων όπως λεωφορεία, φορτηγά κλπ για το κλείσιμο τμήματος της Βασ. Γεωργίου ΙΙ ώστε να οδηγούνται προς τις παραπάνω αναφερόμενες οδούς και βοηθητικούς δρόμους.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη