Σάββατο 27 Ιουλίου 2024

Υπεγράφη η σύμβαση για την σύνδεση του εμπορικού λιμένα της Αλεξανδρούπολης με τη νέα Περιφερειακή Οδό παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας Χρήστου Στυλιανίδη

Οι υπογραφές έπεσαν και τα χαμόγελα περίσσεψαν…Παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστου Στυλιανίδη, υπεγράφη από το ΤΑΙΠΕΔ και τον ανάδοχο του έργου η σύμβαση που αφορά στη σύνδεση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης με την νέα περιφερειακή οδό, ύψους 4εκ. ευρώ και διάρκεια ολοκλήρωσης του σε 8 μήνες.

Ο Υπουργός αρχικά αναφέρθηκε στην συνολική προοπτική που ανοίγεται για την περιοχή και στις προσδοκίες που αναπτύσσονται και χαρακτήρισε την συγκεκριμένη εξέλιξη πολύ σημαντική για το λιμάνι, το οποίο έχει εξέχουσα σημασία και μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο, λέγοντας πως ήταν πολύ σωστή η απόφαση του πρωθυπουργού να ακυρώσει την ιδιωτικοποίηση του και να προχωρήσει σε άλλο μοντέλο ανάπτυξης.

Ο κύριος Στυλιανίδης ανέφερε, πως μέσα από αυτήν την διασύνδεση επιταχύνεται η οικονομική δραστηριότητα της περιοχής και βελτιώνεται η ποιότητα της ζωής των κατοίκων, χαρακτηρίζοντας την κατασκευή αυτή, του νέου οδικού κλάδου ως επένδυση στρατηγικής σημασίας, καθώς ο λιμένας θα έχει την δυνατότητα να χειρίζεται μεγαλύτερα φορτία με περισσότερη αποδοτικότητα και μεγαλύτερη ασφάλεια, υποστηρίζοντας παράλληλα, ότι ο λιμένας θα μετατραπεί σε μια κρίσιμη πύλη για τις αγορές της Ασίας και της Ευρώπης.

Η υλοποίησή του θα συμβάλλει στην εκτροπή της εμπορικής κίνησης του λιμένα απευθείας προς την Εγνατία Οδό και τη συνεπακόλουθη κυκλοφορική αποσυμφόρηση της πόλης, καθώς μέχρι σήμερα το αστικό οδικό δίκτυο επιφορτίζεται το σύνολο της κίνησης του λιμένος.

Στην εκδήλωση εκτός από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, παρόντες ήταν ο Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας και Λιμένων Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Δημήτρης Πολίτης και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ και πρόεδρος του Ο. Λ. Α. Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Επίσης στην τελετή παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης, βουλευτές του Νομού Έβρου, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΑ Κωνσταντίνος Χατζηκωνσταντίνου και εκπρόσωποι των χρηστών του λιμένα.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη