Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Άνοιγμα των συνόρων ζητά ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων Θράκης.

Ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων Θράκης, με επιστολή του (στις 13.5.2020) προς τον Υπουργό Εσωτερικών, κύριο Θεοδωρικάκο, Μακεδονίας – Θράκης κ. Καράογλου και Τουρισμού κ. Θεοχάρη, ζητά την άμεση εξασφάλιση σε προσωπικό και εξοπλισμό, για το άνοιγμα των συνοριακών σταθμών Νυμφαίας, Εξοχής και Ορμενίου, ταυτόχρονα με εκείνους που προτείνει ο υφυπουργος Μακεδονίας – Θράκης κ. Θ. Καράογλου (Κρυσταλοπηγής, Ευζώνων, Προμαχώνα και Κήπων).

Ο ΣΞΘ τονίζει στην επιστολή του, την κομβική σημασία των συνοριακών σταθμών για τον οδικό τουρισμό της Θράκης, καθώς αποτελούν βασικές πύλες εισόδου από τις Βαλκανικές χώρες. Ειδικά οι συνοριακοί σταθμοί της Νυμφαίας (Ροδόπης) και Ορμενίου (Έβρου), εξυπηρετούν το συντριπτικό ποσοστό των Βαλκάνιων τουριστών που επισκέπτονται την Θράκη.


Σε περίπτωση που οι πύλες εισόδου Νυμφαίας, Εξοχής και Ορμενίου μείνουν κλειστές τότε είναι δεδομένο ότι θα καταρρεύσει κάθε προσπάθεια προσέλκυσης οδικών τουριστών το φετινό καλοκαίρι και ανάκτησης έστω και κάποιου μικρού ποσοστού οδικών αφίξεων στην περιοχή μας.

Καταλήγοντας, υπογραμμίζει ότι η προτεινόμενη εναλλακτική διαδρομή από τον Προμαχώνα, είναι κατά 140χιλ. μακρύτερη και αυξάνει την διάρκεια και το κόστος ταξιδιού, αποτελώντας ένα βασικό αντικίνητρο για επίσκεψη στην περιοχή της Θράκης.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email