Δευτέρα 20 Μαΐου 2024

«Αινήσιο Δέλτα»: Αλλαγή μελών στο Δ.Σ. – Παραμένουν τα προβλήματα – Αγώνας για την νομιμοποίηση των καλυβών

Αλλαγή σκυτάλης, αλλαγή μελών, αλλά καμία αλλαγή στα προβλήματα…Ο λόγος για τις πρόσφατες τροποποιήσεις στο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου «Αινήσιο Δέλτα» με πρόεδρο τον Νίκο Μουσουνάκη. Στις εκλογές που έγιναν μετά από τις παραιτήσεις του προηγούμενου σχήματος μόνο ένας έμεινε ίδιος , ο οποίος και συνεχίζει και συγκεκριμένα πρόκειται για τον Χρήστο Πασχαλάκη. Όλοι υπόλοιποι αναλαμβάνουν για πρώτη φορά και καλούνται να δώσουν λύσεις σε μια σειρά από ζητήματα που αντιμετωπίζουν μέσα από παρεμβάσεις και πιέσεις προς τους αρμοδίους και κυρίως σε ό,τι έχει να κάνει με την νομιμοποίηση των καλυβών τους στην ιδιαίτερη αυτή περιοχή.

Το θέμα της τακτοποίησης των καλυβών ξεκινά από το μακρινό 2008, το οποίο μέχρι και σήμερα δεν έχει λυθεί. Πέρασαν τόσες κυβερνήσεις, αλλάξαν τόσοι υπουργοί αναγνωρίζοντας όλοι την αναγκαιότητα της ύπαρξης τους στο σημείο αυτό, αλλά κανείς δεν έδωσε την οριστική λύση. Ακόμη εκκρεμεί η έκδοση του προεδρικού διατάγματος που θα ρυθμίζει την κατάσταση και θα βάζει τάξη με κάθε νόμιμο τρόπο στην παρουσία όλων όσων δραστηριοποιούνται μέσα εκεί. Η υπόθεση όμως αυτή μετρά μόνο παρατάσεις και αναστολές. 

Το προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο, όπως αναφέρουν τα νέα μέλη παραιτήθηκε, γιατί δεν προλάβαινε, λόγω φόρτου εργασίας, ενώ η καινούργια ομάδα, όπως υποστηρίζει, θα έχει περισσότερο χρόνο στην διάθεση της, για να ασχοληθεί πιο εντατικά, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία της, ότι αυτό το ζήτημα θα έχει αίσια κατάληξη και ωφέλιμη για όλους καθώς, όπως λέει μια απόφαση περί απομάκρυνσης των ανθρώπων, από το Δέλτα θα ήταν αυτοκτονική για τα εθνικά συμφέροντα του τόπου και αυτό έγινε ακόμη περισσότερο κατανοητό μετά και τα γεγονότα του 2020 με την υβριδική εισβολή της Τουρκίας εναντίον της χώρας μας.

Στο επόμενο χρονικό διάστημα τα νέα μέλη προγραμματίζουν κάθοδο στην Αθήνα και στον αρμόδιο υπουργό, προκειμένου να πιέσουν εκ νέου και να υπενθυμίσουν την κρισιμότητα της κατάστασης για γρήγορη έκβαση και θετικό αποτέλεσμα για τους ιδιοκτήτες των καλυβών. Άλλωστε, ακόμη εκκρεμεί από τον περασμένο Νοέμβριο, η ακόμη μία παράταση που περιμένουν από τις πολλές που ήδη έχουν πάρει, για να αποφύγουν τα πρόστιμα και την κατεδάφιση των οικημάτων τους.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη