Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Ανοιχτα τα σύνορα από Ελλάδα για Τουρκία. Τι θα ακολουθήσει;

Μετά την αποκάλυψη που κάναμε στις 18/6 στο focustonevro.gr για το άνοιγμα των συνόρων με την Τουρκία (δείτε το ρεπορτάζ εδώ) το θέμα φαίνεται ότι  προκάλεσε  προβληματισμό και αντιδράσεις από την τοπική κοινωνία.

Αυτό αποτυπώθηκε έντονα και στα σχόλια που έγιναν στο δικό μας site. Αν και η κίνηση στο τελωνείο των Κήπων του Νομού Έβρου  είναι περιορισμένη, υπάρχει ανησυχία για τις συνέπειες που μπορεί να έχουν οι επισκέψεις στην γειτονική χώρα. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε κάποιες περιπτώσεις οι άνθρωποι που επισκέφθηκαν την Τουρκία  ήταν επαγγελματίες που έπρεπε να διεκπεραιώσουν επαγγελματικές υποχρεώσεις. Γενικότερα βέβαια η κίνηση των Ελλήνων προς την Τουρκία εχει αυξητικές τάσεις. Οι αντιδράσεις αποτυπώθηκαν και από τους ανθρώπους της εστίασης όπως στην τελευταία συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έκαναν την Τετάρτη 24/6. Αίτημα τους ήταν να κλείσουν τα σύνορα με την Τουρκία ώστε να μην επιτρέπεται  η εξοδος των Ελλήνων ταξιδιωτών.

Τι πρόκειται όμως να γίνει πραγματικά;

 Το επικρατέστερο σενάριο δεν είναι να κλείσουν τα σύνορα ξανά αλλά αντίθετα να έρθει πιο σύντομα το άνοιγμα των συνόρων ώστε να δεχτούμε Τούρκους  τουρίστες που θα επιλέξουν τη χώρα μας για διακοπές Με τις ανακοινώσεις που θα γίνουν από την κυβέρνηση μεταξύ  Δευτέρας και Τρίτης θα δοθούν και οι σχετικές απαντήσεις.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη