Παρασκευή 3 Μαΐου 2024

Απάντηση της Ματούλας Χατζημιχαήλ στις δηλώσεις του Χριστόδουλου Τοψίδη

Απάντηση στις δηλώσεις του Προέδρου του Επιμελητηρίου Έβρου για το περιστατικό που συνέβη στις 11 Οκτωβρίου στο πρώην γραφείο της Ματούλας Χατζημιχαήλ, έδωσε η ίδια μέσω του δικηγόρου τους. Ο κ. Τοψίδης είχε αναφερθεί στο περιστατικό λέγοντας ότι ουδέποτε την χτύπησε, ενώ η ίδια τον κατήγγειλε, όπως έγινε γνωστό, για εξύβριση και ξυλοδαρμό.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου του δικηγόρου της κ. Ματούλας Χατζημιχαήλ, κ. Νίκου Χριστάκη:

Έχουν γίνει δηλώσεις του κ. Τοψίδη Χριστόδουλου σε τοπικά ΜΜΕ σχετικά με όσα η κα. Χατζημιχαήλ Σταματία κατήγγειλε σε βάρος του, υποβάλλοντας σχετική έγκληση αρμοδίως για την σε βάρος της εξύβριση και πρόκληση σωματικών βλαβών. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Τοψίδη, αφενός ουδέποτε άσκησε σωματική βία κατά της κας. Σταματίας Χατζημιχαήλ, αλλά απλά λογομάχησαν, αφετέρου πρόκειται για ένα κατασκευασμένο περιστατικό, που προκάλεσε η κα. Χατζημιχαήλ εξαιτίας οικονομικών διαφορών που έχει με το Επιμελητήριο Έβρου και για τις οποίες τα δύο μέρη βρίσκονται σε αντιδικία, συμπληρώνοντας και ότι  πρόκειται για μία πλεκτάνη, χωρίς να αναφέρει μεταξύ ποιών.

Η κα. Χατζημιχαήλ Σταματία μου έδωσε εντολή και με εξουσιοδότησε να σας δηλώσω για λογαριασμό της τα ακόλουθα:

1) Επιβεβαιώνει όλα όσα κατήγγειλε αρμοδίως σε βάρος του κου. Τοψίδη Χριστόδουλου, Προέδρου του Επιμελητηρίου Έβρου, για τα οποία έχει ήδη ασκήσει έγκληση σε βάρος του, περί εξύβρισής της και άσκησης σε βάρος της σωματικής βλάβης την 11 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 11:05 περίπου, για την οποία νοσηλεύτηκε στο ΓΠΝ Αλεξανδρούπολης, όπου διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που είχε ειδοποιηθεί λίγα λεπτά αμέσως μετά από το καταγγελλόμενο συμβάν από τους 3 αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι μόλις είχαν καταφθάσει, αφού η κα. Χατζημιχαήλ είχε ειδοποιήσει το 100 στις 11:07. Η κα. Χατζημιχαήλ Σταματία, αφού παραλήφθηκε από το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ περί ώρα 11:38, διακομίσθηκε και εισήλθε στο ΓΠΝ Αλεξανδρούπολης την 11 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 11:50 περίπου, εξήλθε την 13 Οκτωβρίου 2022, ημέρα Πέμπτη και περί ώρα 13:00, με διάγνωση εξόδου S00 ΕΠΙΠΟΛΗΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΕΦΑΛΗΣδηλαδή τραυματισμός και κάκωση κεφαλής, με συμπτωματολογία ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΚΕΦΑΛΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΖΑΛΗΣ, εγγράφως της έγινε σύσταση για αναρρωτική άδεια πέντε (5) ημερών και της χορηγήθηκε ισχυρή αναλγητική αγωγή μέχρι την εξάλειψη των συμπτωμάτων.

2) Δεν προκάλεσε ούτε κατ’ ελάχιστον η ίδια το προηγηθέν του ξυλοδαρμού της λεκτικό επεισόδιο, αλλά υπήρξε θύμα απρόκλητης και αδικαιολόγητης χυδαιότατης εξύβρισης εκ μέρους του κου. Τοψίδη. Άλλωστε, στη συνάντηση για τον υπογραφή πρωτοκόλλου παράδοσης-παραλαβής του καταστήματος, που μέχρι πρότινος μίσθωνε από το Επιμελητήριο Έβρου, πήγε μόνη της ενώ ο κος. Τοψίδης συνοδευόταν από τρία άτομα.

3) Δεν οφείλει οποιοδήποτε ποσό στο Επιμελητήριο Έβρου σχετικά με την αναφερόμενη μίσθωση. Το Επιμελητήριο Έβρου είχε καταθέσει αγωγή σε βάρος της, ζητώντας χρήματα, πέραν του νόμιμα συμφωνηθέντος και καταβαλλόμενου μέχρι τέλους μηνιαίου μισθώματος, έχοντας την νομική άποψη ότι είχε το σχετικό δικαίωμα. Η κα. Χατζημιχαήλ είχε επίσης ασκήσει αντίθετη αγωγή σε βάρος του Επιμελητηρίου Έβρου, ζητώντας την περαιτέρω μείωση του μισθώματος, όπως αυτό είχε διαμορφωθεί μετά από διαδοχικές συμβατικές μειώσεις. Αμφότερες οι αγωγές αφορούν καθαρά νομικά ζητήματα, εκδικάσθηκαν και συνεκδικάσθηκαν ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αλεξανδρούπολης κατά την δικάσιμο της 21ης Σεπτεμβρίου 2022 και αναμένεται η έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου, η οποία, όμως, ουδόλως σχετίζεται ουσιωδώς με την εκ μέρους της παράδοση του μισθίου-καταστήματος, κατά την οποία έλαβαν χώρα τα καταγγελθέντα από αυτήν της ποινικά αδικήματα.   

4) Η παρελκυστική επιχειρηματολογία του κου. Τοψίδη Χριστόδουλου περί πλεκτάνης, χωρίς να προσδιορίζει ποιοί μετέχουν στην πλεκτάνη αυτή, εκτός από ακατανόητη, είναι και εντελώς συκοφαντική για την κα. Χατζημιχαήλ Σταματία.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη