Δευτέρα 20 Μαΐου 2024

Γιάννης Γλήνιας: «Αυξημένη η προσέλευση των τουριστών στο νησί το Πάσχα, αλλά κάποια μαγαζιά ήταν κλειστά»

Επιβεβαιώνει την αυξημένη κίνηση που παρατηρήθηκε τις ημέρες του Πάσχα στην Σαμοθράκη, ο πρόεδρος του συλλόγου επαγγελματιών του νησιού Γιάννης Γλήνιας, λέγοντας, πως πράγματι πολλοί ήταν εκείνοι που επέλεξαν το νησί της Νίκης της Σαμοθράκης για να περάσουν τις ημέρες των εορτών, σε ένα μέρος με αστείρευτη και αδιαπραγμάτευτη ομορφιά και με την γνήσια φιλοξενία των κατοίκων. Εξέλιξη, που «γέμισε» αισιοδοξία και σκόρπισε χαμόγελα για μια ουσιαστική οικονομική «ανάσα».

Ο κύριος Γλήνιας αναφέρει, πως η Σαμοθράκη έχει καταφέρει να αποτελεί τα τελευταία χρόνια σταθερά προορισμό τόσο για εσωτερικούς τουρίστες όσο και για τουρίστες από άλλες χώρες και σε αυτό έχει συμβάλλει το γεγονός των χρόνιων συντονισμένων και στοχευμένων κινήσεων και δράσεων μέσα από εκθέσεις και καμπάνιες προβολής.

Εξίσου ελπιδοφόρες αναμένονται και οι επόμενες ημέρες, με του Αγίου Πνεύματος να αποτελεί ακόμη μια ευκαιρία να πλημμυρίσει το νησί με κόσμο και την τοπική κοινωνία να υποδέχεται μεγάλο αριθμό επισκεπτών αλλά με το σκεπτικό, ότι όσοι θα ταξιδέψουν μέχρι εκεί θα μπορούν να εξυπηρετηθούν, όπως ακριβώς πρέπει και όχι βρίσκοντας κάποια μαγαζιά κλειστά, όπως συνέβη το Πάσχα προκαλώντας δυσαρέσκεια και ταλαιπωρία σε όσους αναζητούσαν φαγητό και διασκέδαση.

Κατάσταση που διαχρονικά απασχολεί τους επαγγελματίες, οι οποίοι όταν προκύπτει τέτοιο ζήτημα το συζητούν προσπαθώντας με μια μερίδα αυτών να την αλλάξουν, αναγνωρίζοντας, πως ο κάθε επισκέπτης όταν πηγαίνει στο νησί επιθυμεί να περάσει καλά και να φύγει ικανοποιημένος με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Φυσικά αξίζει να σημειωθεί, ότι το νησί είναι μια συνειδητή επιλογή για τους περισσότερους γνωρίζοντας, πως πρόκειται για ένα τόπο εναλλακτικό με άλλη φιλοσοφία και ενδιαφέροντα, εν ολίγοις είναι ένα νησί που αποκαλύπτει τους θησαυρούς του μέσα από τον δικό του ρυθμό. Στόχος των κατοίκων και των φορέων είναι η εδραίωση της Σαμοθράκης και σε νέες αγορές με αξιόλογη δυναμική και με τους ταξιδιώτες να μπορούν να απολαύσουν την απόλυτη χαλάρωση, την τοπική κουζίνα και την περιήγηση.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη