Δευτέρα 6 Μαΐου 2024

Δεν υπάρχει άλλος χώρος στα κοιμητήρια στο δήμο Διδυμοτείχου – Αναζητείται λύση και για το Πύθιο

Σε γρίφο για δυνατούς λύτες φαίνεται, ότι εξελίσσεται το θέμα της ταφής των νεκρών στο δήμο Διδυμότειχου, καθώς για δεύτερη συνεχόμενη φορά έρχεται για συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο το πρόβλημα της εξεύρεσης χώρου και συγκεκριμένα στο χωριό του Πυθίου, δεν υπάρχει άλλος χώρος στα υφιστάμενα κοιμητήρια.

Για ακόμη μια φορά μέσα στην συνεδρίαση εκφράστηκε η αγωνία και η μεγάλη ανησυχία των κατοίκων του χωριού για το τι θα γίνει, καθώς τα νεκροταφεία έχουν γεμίσει ασφυκτικά και αναζητείται επειγόντως λύση, διότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, δεν θα ξέρουν τι να κάνουν με τους ανθρώπους τους που φεύγουν από την ζωή.

Στην περίπτωση του Πυθίου, υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση επέκτασης, αλλά το κόλλημα που έχει προκύψει εδώ και πολλά χρόνια με έναν ιδιώτη, δεν επιτρέπει στο να προσπεραστούν τα όποια προβλήματα σε σχέση με το χωράφι και την τιμή της ανταλλαγής του.

Ο δήμαρχος Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, αναγνώρισε και παραδέχτηκε το τεράστιο ζήτημα που αντιμετωπίζει ο δήμος με την έλλειψη χώρου για την ταφή των νεκρών, ενώ αναφερόμενος στο Πύθιο, υποστήριξε πως το πρόβλημα που υπάρχει με τον ιδιώτη, δεν αφήνει περιθώρια να προχωρήσει αυτή η υπόθεση, γρηγορότερα.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της παράταξης «Επί το Έργον» Χρήστος Τοκαμάνης, ανέφερε, πως μπορεί να βρεθεί λύση και δεν είναι άλλη, από το να απευθυνθεί ο δήμος με σχετικό αίτημα στο σύλλογο των ορκωτών λογιστών, ώστε να οριστεί επιτροπή, η οποία και θα αποφανθεί για ποιο λόγο ζητάει περισσότερα χρήματα ο ιδιώτης για να δώσει το χωράφι του στο δήμο και έτσι να προκύψει η κατάλληλη πρόταση και για τις δύο πλευρές.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email