Δευτέρα 6 Μαΐου 2024

Δ. Κολγιώνης: «Εντός Μαΐου ξεκινά η δοκιμαστική λειτουργία του σφαγείου των Φερών»

Σφαγείο Φερών… Πόσα χρόνια έχουν περάσει περιμένοντας οι κτηνοτρόφοι της περιοχής την λειτουργία του, ώστε και η τοπική κοινωνία να μπορέσει να απολαύσει ένα πολύ σημαντικό έργο με πολλά οφέλη για την οικονομία τα οποία θα προσδώσουν στην ανάπτυξη της περιοχής.

Το θέμα αυτό ήρθε προς συζήτηση μετά από πρωτοβουλία της αντιπολίτευσης και συγκεκριμένα της παράταξης «Πόλη και Πολίτες» με τον δημοτικό σύμβουλο Κώστα Δουνάκη να ρωτά κατά την διάρκεια της λογοδοσίας την δημοτική αρχή Αλεξανδρούπολης, πού βρίσκεται η υπόθεση αυτή και ποιος είναι ο σχεδιασμός της σε σχέση με την λειτουργία και την βιωσιμότητα του σφαγείου.

Ο κύριος Δουνάκης, αφού περιέγραψε την διαδρομή αυτού του έργου με τις απανωτές παρατάσεις και αφού το χαρακτήρισε σαν το «γιοφύρι της Άρτας», εξέφρασε την αγωνιά των κτηνοτρόφων και τον προβληματισμό συνολικά των παραγωγών για το πότε θα πάρουν μπρος οι μηχανές και αν υπάρχει το ενδεχόμενο να περάσει κάποια στιγμή σε χέρια ιδιωτών, με τον δημοτικό σύμβουλο να παροτρύνει την δημοτική αρχή να μην προχωρήσει σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, καθώς μετά θα λειτουργήσει ως «μονοπώλιο», με αντίθετα αποτελέσματα.

Τις απαντήσεις τις έδωσε στον κύριο Δουνάκη, ο αντιδήμαρχος Φερών Δημήτρης Κολγιώνης λέγοντας, πως το έργο αυτό πέρασε από σαράντα κύματα για να φτάσει στο σημείο το οποίο βρίσκεται σήμερα, δηλαδή ένα βήμα πριν την 6μηνη δοκιμαστική λειτουργία του, όπως προβλέπεται από τον κανονισμό. Ο κύριος Κολγιώνης ανέφερε, πως έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες διαδικασίες, προκειμένου εντός Μαΐου να μπει η μονάδα σε δοκιμαστική λειτουργία με δυο γραμμές παραγωγής, αιγοπρόβατα, βοδινά και χοιρινά.

Κύριο μέλημα, όπως ξεκαθαρίστηκε είναι να ανοίξει το σφαγείο και έπειτα να καθοριστεί η μορφή λειτουργίας του και που αυτό θα υπάγεται. Το έργο αυτό που είναι ζωτικής σημασίας στοιχίζει 2,8εκ. ευρώ και η βιωσιμότητα του αποτελεί μεγάλο στοίχημα.

Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης από την πλευρά του, διευκρίνησε, ότι αν και το εγχείρημα της λειτουργίας του σφαγείου είναι πολύ δύσκολο και χωρίς να θέλει να μείνει στα λάθη του παρελθόντος, τόνισε, ότι δεν πρόκειται δεν δοθεί σε ιδιώτη, έγινε από το δήμο για τους δημότες. Οι λύσεις που θα δοθούν για την λειτουργία και κυρίως την βιωσιμότητα του θα εξεταστούν το προσεχές διάστημα με πολύ προσοχή, με στόχο να κυριαρχήσουν η εξειδίκευση, η κατάρτιση και η γνώση για να προκύψουν και οι σωστές αποφάσεις για το μεγάλο αυτό έργο.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email