Δευτέρα 20 Μαΐου 2024

Επίκειται συνάντηση υπηρεσιακών παραγόντων στο νομαρχείο της Αλεξανδρούπολης μέσα στο Μάϊο για το ζήτημα των νερών στον Άρδα με την Βουλγαρία

Εξακολουθούν να βρίσκονται σε αναβρασμό και αναστάτωση οι αγρότες του βορείου Έβρου, καθώς οι μέρες πλησιάζουν για την επίσημη λήξη της διακρατικής συμφωνίας με την Βουλγαρία για την διαχείριση των νερών στον Άρδα. Προς το παρόν κανείς από τους αρμοδίους δεν τους έχει ενημερώσει για το που βρίσκεται αυτή η υπόθεση που αφορά στο μέλλον τους και την επιβίωση τους. Ο πρωτογενής τομέας της περιοχής έχει ήδη δεχτεί πολλαπλά χτυπήματα και σίγουρα δεν αντέχει άλλα.

Οι αγρότες θέλουν να γνωρίζουν τι τους ξημερώνει σε ό,τι έχει να κάνει με την ανανέωση της συμφωνίας και κυρίως ποιο θα είναι το περιεχόμενο της, αν δηλαδή θα τηρηθεί το ίδιο καθεστώς σε χρόνο και ποσότητα παροχής νερού για την άρδευση των καλλιεργειών τους. Το ζήτημα αυτό το διαχειρίζονται ουσιαστικά τρία υπουργεία, το Εξωτερικών, το Περιβάλλοντος και Ενέργειας και το Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Μικρό καλάθι φαίνεται πως κρατά και ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Βαγγέλης Πουλιλιός, χωρίς να διστάζει να εκφράσει την ανησυχία του για την κατάληξη και κυρίως για τους όρους που θα περιλαμβάνονται στην νέα συμφωνία. Μάλιστα, ο κύριος Πουλιλιός γνωστοποιεί, ότι μέχρι τις 26 Μάϊου αναμένεται στο νομαρχείο της Αλεξανδρούπολης να πραγματοποιηθεί μια συνάντηση με την συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων Ελλάδας – Βουλγαρίας, στην οποία θα συζητηθεί και αυτό το θέμα.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη